04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Barna, la Galaţi: Acum este nevoie de un preşedinte activ, prezent şi implicat
Dan Barna, la Galaţi: Acum este nevoie de un preşedinte activ, prezent şi implicat

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la președinția României, și-a prezentat, astăzi, luni, 14 octombrie 2019, la Galați, proiectul prin care speră să atragă voturile românilor. Înaintea conferinței de presă și a întâlnirii cu simpatizanții săi, Dan Barna a făcut o vizită și în combinatul Liberty Steel Galați.

În ceea ce privește întâlnirea pe care o va avea, zilele acestea, cu președintele Klaus Iohannis, la consultări, Dan Barna vrea să îi fie prezentat calendarul alegerilor anticipate. Acesta a declarat că nu îl interesează un guvern minoritar aflat la mâna PSD, deoarece trebuie urgent reformată clasa politică. Pentru a susține un guvern, USR are drept condiții alegerea primarilor în două tururi, punerea în aplicare a referendumului «Fără penali în funcții publice» și blocarea recursului compensatoriu. De asemenea, USR-PLUS dorește negocieri pentru desemnarea Comisarului European, propunerea lor fiind Cătălin Drulă.

"Acum este nevoie de un preşedinte activ, de un preşedinte prezent, de un preşedinte implicat, un președinte care să fie prezent şi să pună în dezbaterea societăţii acele teme care contează cu adevărat", a spus Dan Barna. Prezidențiabilul consideră că teme de dezbatere precum situaţia spitalelor și infecțiile din acestea, susţinerea, sau nu, a industriei grele sunt doar câteva dintre cele mai importante şi actuale. Dan Barna a mai precizat că trebuie schimbată semnificativ clasa politică. "Acum, la 30 de ani de la Revoluție, bunăstarea nu a ajuns încă și în buzunarele românilor, iar tinerii tot pleacă din țară în număr foarte mare, așa că schimbarea trebuie începută acum", a spus Dan Barna, la Galaţi.


Articole înrudite