28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica desemnat candidatul Regiunii Sud-Est la alegerile europarlamentare
Dan Nica desemnat candidatul Regiunii Sud-Est la alegerile europarlamentare

Parcă în ciuda celor care îi cântau prohodul politic preşedintelui organizaţiei PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, acesta are loc eligibil pe lista candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European.
Gurile rele vehiculau că, potrivit deciziei PSD de a-l pune pe primul loc al listei pe europarlamentarul Mihai Tudose, asta ar fi însemnat că Dan Nica nu mai poate candida, căci aşa cum s-a decis în interiorul Partidului Social Democrat, pentru primele locuri, cele eligibile, să se ţină cont de o reprezentare a celor opt regiuni de dezvoltare. Având în vedere sondajele, PSD mizează pe cel puţin 10 locuri de europarlamentari, ba chiar 12, deci se consideră a fi eligibile în mod cert primele 10 locuri din lista candidaţilor.
Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, cum arată lista candidaţilor la alegerile parlamentare şi cine este oficial reprezentantul Regiunii Sud-Est, Dan Nica nu a dat niciun răspuns şi a insistat asupra faptului că lista trebuie anunţată de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.
Însă la insistenţele jurnaliştilor, la această întrebare a răspuns preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea.
„Fiecare regiune şi-a desemnat un candidat. Fiecare regiune are 6 judeţe, la noi este vorba despre Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Brăila şi Vrancea. A fost ales cel care are mai multă experienţă în Parlamentul European. Domnul preşedinte Dan Nica a fost confirmat de către colegii noştri din organizaţiile din celelalte judeţe să fie candidatul pentru Regiunea Sud-Est”, a declarat Costel Fotea.
Se confirmă şi faptul că Mihai Tudose este cap de listă la Europarlamentare şi a fost numit ca director de campanie. Conducerea partidului a decis ca pe lângă cei 8 candidaţi care reprezintă regiunile, primul candidat să fie desemnat de către conducerea partidului, în persoana fostului premeier Mihai Tudose.
În acest fel, regiunea noastră va avea doi reprezentanţi în Parlamentul European.


Articole înrudite