13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica, umilit de opulenţa contribuţiei în campania electorală a preşedintelui municipalei PNL Galaţi, Alexandru Şerban
Dan Nica, umilit de opulenţa contribuţiei în campania electorală a preşedintelui municipalei PNL Galaţi, Alexandru Şerban

Siegfried Mureşan, cu salariul lui de europarlamentar PNL cu tot, e surclasat când este vorba despre contribuţia în campania electorală pentru europarlamentare de mărinimosul preşedintele al organizaţiei municipale a PNL Galaţi, vicepreşedintele regiunii S-E a TNL România, Şerban Alexandru - Gabriel.

Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă privind situaţia contribuţiilor competitorilor electorali declarate în campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai 2019, ocupantul locului 27 pe lista PNL a contribuit cu frumoasa sumă de 258.900 de lei. Ocupantul locului 3 pe listă (loc eligibil), Siegfried Mureşan, a cotizat cu ceva mai puţin decât gălăţeanul nostru adică cu suma de 235.000 lei, iar ocupantul locului 2 pe listă, primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, a contribuit în această campanie cu 238.075 lei.

Dacă e să trecem în tabăra PSD Galaţi, sărăcie mare în comparaţie cu opulenţa penelistului Alexandru Şerban. Europarlamentarul de Galaţi, Dan Nica, (locul 5 - loc eligibil) a contribuit în campania electorală cu 165.000 de lei, iar Marius Mitică Mărgărit, (locul 35 pe lista PSD) cu doar 130.000 de lei.

Interesant este că în comparaţie cu ceilalţi competitori electorali de care s-a făcut vorbire mai sus, veniturile lui Alexandru Şerban, aşa cum sunt ele expuse în declaraţia de avere, sunt minuscule. În 2018, preşedintele municipalei PNL a declarat venituri din salarii de 32.168 lei (inginer - Nasdis Consulting SRL) şi 9.438 lei (îndemnizaţie obţinută în calitate de consilier local), şi datorii la două bănci care totalizează 32.800 lei.

O socoteală simplă arată că Alexandru Şerban ar putea aduna suma cu care a contribuit în campania electorală, dacă ar fi să luăm doar salariul de angajat la un SRL, în vreo 8 ani de zile.


Articole înrudite