19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De ce candidează Marius Stan şi pe ce voturi se bazează
De ce candidează Marius Stan şi pe ce voturi se bazează

Partidul Împreună pentru Moldova a lansat oficial,  pe data de 10 ianuarie 2020, candidatura la Primăria Galaţi a lui Marius Stan. Fostul primar a încercat să explice ziariştilor de ce l-a apucat iar dorul de Galaţi, invocând că proiectele lui nu au fost continuate aşa cum au fost gândite, adică cu viziune şi cu responsabilitate şi că gălăţenii au fost manipulaţi de propaganda de partid şi astfel s-a ajuns să se spună că el a fost primarul care nu făcut nimic, când de fapt el a reuşit să finalizeze 106 proiecte. Partidul Împreună pentru Moldova s-a lăudat cu o echipă formată din Marius Stan, Aurel Vlaicu, Marian Daniel Lupaşcu şi Marcel Capriş care spun că scopul lor este să unească Galaţiul cu Moldova, România şi chiar Europa, punând accent pe infrastructură. 

 

Motivele candidaturii 

”De ce candidez? Pentru că, dacă vă aduceţi aminte la alegerile din 2016, aproape 20.000 de oameni m-au votat. Acei 20.000 de oameni au fost dezamăgiţi pentru că în Consiliul Local s-a format o clică, o gaşcă, care au pus la cale şi au reuşit să invalideze, contra legii, mandatul de consilier local al lui Stan. Stan oricum îşi dădea demisia. După ce am fost primar, nu acceptam să fiu consilier. Dar încălcând legea, aşa cum au făcut-o ei, mi s-a părut jignitor, iar prin mine au jignit 20.000 de oameni, pe care, cu toată speranţa, îi aştept în acest proiect. Sunt convins că atunci când au votat pe Marius Stan, au votat omul Stan, pentru că Stan nu era în niciun partid. Când am trecut la UNPR, eu fiind ales pe lista USL, dar venind din Partidul Naţional Liberal, conislierii locali puşi de mine pe listă votau împotrivă primarului, făcând coaliţie cu PSD. Pentru a putea funcţiona cât de cât normal, a trebuit să fac compromisul cu UNPR (...)  şi vreau să vă spun că nici acum nu îmi pare rău”, a explicat Marius Stan.

”Candidez şi pentru că este frustrant să vezi că după 4 ani de activitate în primăria condusă de mine 4 ani de zile şi cu Aurel Vlaicu citymanager s-au derulat fix 106 proiecte (...) După atâtea proiecte de care suntem efectiv mândri, propaganda de partid să împrăştie peste tot - au zvonuri şi răspândaci enorm de mulţi, au oameni care le stau în slujbă şi asta fac de dimineaţă până seara - să ducă vorba şi să se pună amprenta că Marius Stan este primarul care nu a făcut nimic. Asta face ca oraşul să devină un oraş paranormal”, spune fostul primar. 

Atât Aurel Vlaicu, cât şi Marius Stan au exemplificat şi proiecte din mandatul lor care au fost continuate, dar care - susţin ei - au fost făcute de mântuială exemplificând parcarea de la Pedagogic, modernizarea Parcului Eminescu sau lucrările de la intrarea în Galaţi dinspre Brăila. Cei doi reproşează actualei adminstraţii lipsa de viziune, lipsa de strategie în dezvoltarea oraşului şi stilul heirupistic de lucru.

 

N-a falimentat Oţelul

 

”Marius Stan câştigă un campionat cu Oţelul Galaţi - singurul titlu din Moldova - şi aduce în Galaţi 20,5 milioane de euro, - cum s-au cheltuit este altă poveste - şi din performanţa asta istorică, irepetabilă pentru, cred că, încă 30 de ani de acum încolo, să rămână amprenta pe Stan că el a falimentat Oţelul. Oţelul a falimentat în 2015, eu dându-mi demisia de la club în 2012, ulterior clubul funcţionând sub conducerea unor nume ilustre precum Narcis Răducanu, Ciofoaia, Pascu şi nici nu mai ştiu cei care au fost acolo. Propaganda de care vorbeam a funcţionat şi funcţionează. Mai nou, un partid din ăsta mare a avut deja şedinţă cu subiectul candidatura lui Marius Stan la primarie şi s-a dat ordin de zi pe unitate să se dea zvonul că Marius Stan mai divorţează o data. Ei bine, vreau să îi dezamagesc. Totul este foarte bine. Dar mizeriile astea funcţionează şi asta demonstrează ca deja se tem. Suntem o mână de oameni, un partid mic. Dar dacă încep cu mizerii de genul ăsta, înseamnă că le este teamă, înseamnă că contăm”, a mai spus Marius Stan.

 

Pe voturile cui se bazează 

 

”Eu ma bazez, chiar mă bazez pe faptul că dintre membrii PSD vor vota suficient de mulţi şi pentru mine pentru că eu am demonstrat că nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, ci că vreau să fac administraţie - şi o parte din oameni au apreciat lucrul ăsta - şi mă bazez şi pe voturile din partea stângă. Nu am nimic cu PSD-ul. Am avut şi am în continuare cu liderii lor, liderii lor care au fost o pacoste pentru oraşul ăsta care a ajuns unde este numai datorită liderilor partidelor şi nu numai de la PSD, lideri care s-au gândit numai la ei. La noi, la oraş, niciodată!”, a afirmat Marius Stan.  

 

Primele efecte ale candidaturii: Se cere demiterea lui Marius Stan de la Petrolul Ploieşti

 

La scurt timp după conferinţa de presă, s-a cerut demiterea lui Marius Stan de la echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, al cărei preşedinte este. Veolia, principalul finanţator al echipei Petrolul Ploieşti, nu doreşte ca preşedintele clubului să fie implicat politic: ”Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului FC Petrolul Ploieşti după aflarea din surse media a informaţiei că acesta şi-a lansat candidatura pentru obţinerea unui al doilea mandat de primar al oraşului Galaţi. Această  situaţie este în conflict direct cu valorile şi misiunea Veolia, care este apolitică, şi încalcă flagrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017 (…).

De aceea, partenerul finanţator a solicitat în regim de urgenţă întrunirea AGA a FC Petrolul Ploieşti pentru revocarea domnului Marius Stan din funcţia de preşedinte al clubului şi stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat”.


Articole înrudite