19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul gălăţean Viorel Ştefan l-a supărat pe Dragnea
Deputatul gălăţean Viorel Ştefan l-a supărat pe Dragnea

Presa centrală scrie că filială gălăţeană a PSD a primit recomandarea să-l scoată de pe liste pe Viorel Ştefan, care fusese validat drept cap de listă pentru Camera Deputaţilor.
Parlamentar de 20 de ani şi actual şef al Comisiei de buget finanţe a Camerei, Viorel Ştefan l-a supărat pe Liviu Dragnea şi se pare că acesta intenţionează să-şi retragă candidatura de pe lista filialei, pentru a nu suporta umilinţa mazilirii.
Totul a pornit de la faptul că Viorel Ştefan a propus impunerea unui prag de îndatorare de 50% pentru cetăţenii care urmează să beneficieze de proiectul legii privind conversia creditelor în franci elveţieni. Conducerea PSD miza să folosească susţinerea proiectului de lege pentru obţinerea de capital electoral iar gestul deputatului gălăţean a deranjat.
"Noi ne asumăm faptul că domnul Viorel Ştefan a susţinut acel lucru şi l-a propus împotriva deciziei pe care am luat-o la partid. Ceea ce se va întâmpla la noi în partid este problema noastră şi se va vedea în perioada următoare. Dacă domnul Viorel Ştefan a hotărât să aibă o atitudine independentă, probabil că cel mai bine pentru dumnealui este să candideze independent. Asta ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm, discutăm de zeci de mii de familii româneşti care au fost nedreptăţite şi care nu ştiu ce se va întâmpla cu viitorul lor", avertiza Liviu Dragnea la momentul respectiv.
Problema din Parlament s-a rezolvat prin retrimiterea proiectului de lege privind conversia la comisiile de specialitate şi prin eliminarea amendamentului buclucaş iar legea a fost votată, dar e posibil ca PSD Galaţi să fie nevoit să nu se mai bazeze pe Viorel Ştefan.


Articole înrudite