20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Durbacă: ALDE Galaţi îi aşteaptă cu braţele deschise pe liberalii nemulţumiţi
Durbacă: ALDE Galaţi îi aşteaptă cu braţele deschise pe liberalii nemulţumiţi

Preşedintele ALDE Galaţi, deputatul Eugen Durbacă, a declarat că organizaţia pe care o conduce va propune organizarea Congresului partidului pentru alegerea preşedintelui în toamnă, începând cu luna septembrie, după desfăşurarea Congresului PNL, astfel încât liberalii nemulţumiţi de conduita propriului partid să vină către ALDE. Deputatul a precizat că pe plan local sunt semnale că sunt grupuri de liberali nemulţumiţi care vor să vină la ALDE Galaţi. "Domnul Popa Marian mi-a spus de X, Y, Z de la PNL Galaţi care ar vea să vină la noi, deci sunt semnale clare".
Parlamentarul a mai spus că începând cu 10 martie vor fi declanşate alegeri interne în organizaţiile comunale, orăşeneşti şi municipale din judeţul Galaţi.
„Am aprobat în Biroul Teritorial Judeţean începerea alegerilor interne după 10 martie la nivel de comune, oraşe, municipii. Faţă de organizarea congresului, sunt păreri împărţite la nivel naţional. Sunt organizaţii care susţin ca acest congres să se ţină în primul semestru al anului, lunile martie, aprilie. În ceea ce ne priveşte pe noi, considerăm că este bine să ţinem congresul în toamnă pentru că noi considerăm că alegerile trebuie să fie de jos în sus. Dar şi pentru că vrem să avem congresul după cel al PNL, pentru că aşteptăm o serie de oameni care să vină la noi şi de la liberali şi de la alte formaţiuni politice, astfel încât să ne întărim partidul pentru ca la următoarele alegeri să nu mai luăm doar 5,63% ci să ajungem la un procent de 10-15%", a spus Durbacă. El a menţionat că nu există argumente viabile pentru a grăbi organizarea Congresului ALDE.
„PNL face congres pentru că a pierdut alegerile, pe când noi facem congres pentru a ne alege conducătorii. Noi am câştigat alegerile. Noi trebuie să ne consolidăm ca partid, nu avem de ce să ne grăbim cu congresul. Cum am stat atât timp cu o conducere bicefală mai putem sta câteva luni", a afirmat Durbacă.
Liderul ALDE Galaţi a spus că este nevoie ca partidul să fie condus de un singur preşedinte, dar dacă ar fi pus să aleagă între cei doi copreşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, ar respecta decizia Biroului Naţional de Fuziune.
„Este nevoie de un singur preşedinte pentru că este mai greu când sunt doi co-preşedinţi. Generează nemulţumiri, se formează tabere... Nu am reţineri pentru niciunul dintre cei doi conducători. Îi stimez pe amândoi, îi respect, am o părere foarte bună despre amândoi, ca atare ceea ce se va hotărî în Biroului Naţional de Fuziune, aia vom vota", a spus Durbacă.


Articole înrudite