03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Eugen Tomac (PMP): La Galaţi, PMP va înghiţi PNL
Eugen Tomac (PMP): La Galaţi, PMP va înghiţi PNL

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, prezent la Galaţi pentru câteva zile, a lăudat organizaţia locală partidului şi a precizat că în cazul improbabil al unei fuziuni PNL - PMP, formaţiunea condusă de Cătălin Cristache i-ar „înghiţi” pe liberali. Întrebat despre o eventuală fuziune între PNL şi PMP, Eugen Tomac a declarat: „Deocamdată, ne interesează europarlamentarele. Subiectul fuziunii nu intră în discuţie în momentul de faţă sub nicio formă. Fuziunea se va face când PMP va putea înghiţi PNL... cel puţin, la Galaţi”.
Şeful Partidului Mişcarea Populară a susţinut că a purtat discuţii cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, privind o listă comună pentru europarlamentare, astfel încât PSD să poată fi învins, dar cei doi şefi de partide au preferat să meargă pe culoare diferite, pentru a-şi măsura forţele individual. Tomac şi-a exprimat însă convingerea că „realitatea politică, ne va obliga să ne unim forţele după europarlamentare pentru a oferi o alternativă la PNL”. Conform lui Eugen Tomac, PMP şi-a propus atingerea unui scor mai mare decât cel din 2014, respectiv 6%.
Scenariul lansat de Eugen Tomac pare a fi confirmat şi de preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache. Prezent la o emisiune a postului RealitateaTv Galaţi Brăila, Cristache a declarat: „Astăzi, nu putem discuta de o fuziune înaintea alegerilor europarlamentare. După alegerile din mai, este posibil să fie vorba de o alianţă pe partea dreaptă a scenei politice. Problema este la nivel local, unde nu putem merge cu 3, 4, 5 partide care se opun PSD în alegerile locale din 2020. Singura soluţie este unificarea forţelor de dreapta şi desemnarea unui singur candidat pentru Primăria Municipiului Galaţi. Doar aşa vom putea demola acest colos, PSD”.


Articole înrudite