05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Exceptând „unele derapaje”, Iulian Aramă a adus PSRo-ul la ALDE
Exceptând „unele derapaje”, Iulian Aramă a adus PSRo-ul la ALDE

Iulian Aramă, fost preşedinte al Partidului Social Românesc (PSRo) Galaţi este, începând de astăzi, prim-vicepreşedinte ALDE, după ce acesta a aderat la partidul condus la Galaţi de Eugen Durbacă. Potrivit lui Iulian Aramă, acest a adus la ALDE "zece oameni aleşi pe sprânceană, după o selecţie riguroasă”. 
“De acum înainte facem echipă cu cei de la ALDE. Am reuşit să selectăm cei mai buni oameni cu care să venim la ALDE. Au fost şi câteva derapaje, o parte dintre colegi mergând în altă parte”, a declarat Iulian Aramă, referindu-se la plecarea Iuliei Hârleşteanu (candidat pe locul al doilea, după Aramă, la CL din partea PSRo) care a apărut pe facebook, pe 27 iulie, dând mâna cu preşedintele PMP Cătălin Cristache.    
Cât priveşte decizia lui Aramă de a-l părăsi pe Mircea Geoană în favorea lui Tăriceanu, fostul lider PSRo Galaţi a spus: „Mircea Geoană nu ştie. L-am sunat şi nu mi-a răspuns".
Pe de altă parte, liderul ALDE, Eugen Durbacă, a spus că Iulian Aramă a primit funcţia de prim-vicepreşedinte, iar oamenii cu care a venit „vor primi câte o misiune în municipiu sau judeţ".
„Am purtat discuţii mai de mult cu preşedintele PSRo Galaţi şi am reuşit să ajungem la o înţelegere, astfel încât, începând de joi, filiala PSRo Galaţi a trecut la ALDE Galaţi", a spus Durbacă. Potrivit acestuia, ALDE Galaţi are organizaţii în toate cele 65 de localităţi din judeţ şi un număr de 83 de consilieri. La alegerile locale din 5 iunie, ALDE a obţinut  în judeţ un procent de 11,55% iar PSRo, 1,78%.
Iulian Aramă a fost membru şi consilier judeţean PDL, mandat pe care l-a pierdut după ce a părăsit acest partid, în aprilie 2014, când a migrat la Mişcarea Populară. Din partea acestui partid Aramă a candidat pentru mandatul de deputat în Colegiul 9 şi a obţinut 1.229 de voturi, plasându-se pe locul al 3-lea, după Laura Marin (PSD) – 6.763 de voturi şi Sorin Dănăilă (PNL) – 2.079 de voturi. Totuşi, în decembrie 2014, Aramă a fost exclus din PMP. După o perioadă de tăcere, când Aramă a declarat pe pagina de facebook că este dezamăgit de politică şi că va abandona acest domeniu, Aramă a constituit la Galaţi filialal PSRo, care acum dispare prin absorbţia ei în ALDE.


Articole înrudite