25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL cere demisia prefectului Otrocol şi consilierilor care i-au invalidat mandatul lui Marius Stan
PNL cere demisia prefectului Otrocol şi consilierilor care i-au invalidat mandatul lui Marius Stan

Preşedintele Organizaţiei municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a cerut demisia prefectului Dorin Otrocol, dar şi a tuturor consilierilor care s-au opus validării mandatului de consilier al lui Marius Stan. După cum se ştie, pe 10 august, Tribunalul Galaţi i-a dat câştig de cauză lui Marius Stan, care a dat în judecată CJ Galaţi pentru că aleşii judeţeni nu i-au validat mandatul. Magistraţii au obligat CJ-ul să îi valideze lui Stan mandatul, să îi plătească acestuia cheltuielile de judecată şi, totodată, au anulat şi hotărârea de constituire a CJ Galaţi, lucru care ar putea însemna că toate hotărârile adoptate până acum de CJ sunt nule, lucru ce ar avea multiple implicaţii negative în administraţia locală.    
„Conform Legii nr. 340/ 2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, el verifică legalitatea actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local sau ale primarului. Nu a întreprins niciun demers pentru a stopa acest act ilegal, motiv pentru care ar trebui să părăsească funcţia pe care o ocupă. Îi cerem demisia din funcţie", a spus Nicuşor Ciumacenco, referindu-se la prefectul Dorin Otrocol, prezent la şedinţele de constituire ale Consiliului Judeţului şi Consiliului Local, în care au fost invalidate mandatele lui Stan.
Ciumacenco a mai afirmat că toţi consilierii care au decis că Marius Stan nu are dreptul la mandat, deşi a fost votat de gălăţeni, ar trebui să îşi depună demisia şi să fie înlocuiţi de cei care îi urmează pe listele electorale.
„Nu credem că ar trebui să pornim la un drum de patru ani cu consilieri care au dovedit de la prima şedinţă că nu au niciun respect faţă de lege şi că sunt oricând dispuşi să facă fapte penale, dacă partidul le-o cere. De asemenea, considerăm că toate cheltuielile de judecată ar trebui să fie suportate direct de către cei care au generat această stare de fapt şi nu din bugetul public", a mai spus Ciumacenco. Acesta a comentat şi un alt aspect interesant al politicii gălăţene: „Este interesant de văzut cum se va poziţiona faţă de acest subiect Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi, având în vedere că partidul pe care îl conduce a votat împotriva validării mandatului lui Marius Stan, care la vremea aceea era preşedintele municipalei UNPR Galaţi. În prezent, Stan este prim-vicepreşedinte al PMP".


Articole înrudite