19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Exproprierile pentru Drumul de Centură, ţinute în loc de consilierii judeţeni PNL
Exproprierile pentru Drumul de Centură, ţinute în loc de consilierii judeţeni PNL

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Galaţi de astăzi, 11 mai 2022, ar fi trebuit să se aprobe proiecte care se refereau la aprobarea evaluărilor şi a sumelor necesare în cazul exproprierilor de pe Drumul de Centură. Însă de la şedinţă au lipsit consilierii judeţeni PNL. Întrucât aceste două hotărâri sunt decizii patrimoniale, iar conform legii este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor, ca urmare a lipsei consilierilor PNL, cele două proiecte de hotărâre care se refereau la procedurile de expropriere nu au întrunit numărul necesar de voturi şi nu au fost aprobate.
„Era nevoie de 24 de voturi pentru aprobarea celor două hotărâri care priveau exproprierile pe Drumul de Centură şi aprobarea sumelor pe care oamenii şi firmele trebuie să le primească. Însă, la şedinţa de astăzi au fost prezenţi doar 22 de consilieri (PSD, ALDE, PMP) plus preşedintele CJ Galaţi. Consilierii PNL nu au participat la această şedinţă, în condiţiile în care evaluarea a fost realizată de o firmă specializată, apoi datele au fost analizate şi de către un expert ANEVAR si contraexpertizate de alţi specialişti din domeniu, astfel încât să ne asigurăm că aceste evaluări sunt corect realizate. Această investiţie este realizată cu fonduri europene, iar dacă nu facem exproprierile riscăm să pierdem banii europeni. În plus, dacă nu aprobăm acum, oamenii  riscă să fie expropriaţi iarna, în loc să facem acest lucru vara, când vremea de afară permite realizarea acestui lucru în condiţii cât mai bune”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În acest context, este clar că la Galaţi nu funcţionează deloc coaliţia PSD-PNL, iar consilierii liberali se opun acolo unde îl arde sufletul mai tare pe preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, adică la marile investiţii. Demararea exproprierilor ar fi reprezentat un pas înainte pentru continuarea lucrărilor şi aşa întârziate din cauza neseriozităţii constructorilor sau intrării în faliment a acestora.
Singurul proiect de pe ordinea de zi a acestei şedinţe care a fost aprobat se referă la modificarea contribuţiei Consiliului Judeţean în cadrul investiţiilor de consolidare de la Spitalul Judeţean, având în vedere că s-a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii suplimentarea sumelor alocate investiţiilor pe care le derulează la unitatea medicală din Galaţi, iar aprobarea a fost posibilă datorită faptului că nu necesita votul a 3/4 din numărul total al consilierilor, ci doar majoritate simplă.
Reporterii noştri au încercat să obţină un punct de vedere de la preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, însă acesta nu a răspuns, dar a trimis un sms în care spunea că este în şedinţă şi ne va contacta mai târziu.
Consilierul judeţean liberal Georgia Mocanu a răspuns apelului nostru telefonic, însă era la serviciu şi avea pacienţi la consultaţii, drept pentru care ne va răspunde, de asemenea, ceva mai târziu.
Vom reveni cu declaraţiile liberalilor gălăţeni, în cazul în care le vom obţine.

UPDATE: https://www.monitoruldegalati.ro/politica/adevaratele-motive-pentru-care-pnl-boicoteaza-centura-ocolitoare-a-galatiului.html


Articole înrudite