16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, avocata Elenina Nicuţ şi Marian Preda – preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară – au fost prezenţi, miercuri seara, la Galaţi, pentru a lansa filiala locală a Fundaţiei Mişcarea Populară. Potrivit lui Marian Preda, până miercuri seară, fundaţia înregistra, la nivel naţional, peste 6.000 de membri, majoritatea fiind ingineri, profesori, doctori şi avocaţi, în timp ce aproximativ 200 de gălăţeni se înscriseseră în Mişcare. Alături de preşedinte şi membrii-fondatori, la conferinţa de presă au mai fost prezenţi şi gălăţenii Gheorghe Negoescu (profesor universitar), Ion Costache Botezatu (medic), Bogdan Banacovschi (medic), dar şi juristul Laurenţiu Pricope, care ar putea face parte din echipa de conducere a filialei locale a fundaţiei. Potrivit lui Marian Preda, Fundaţia Mişcarea Populară Galaţi va avea o echipă de conducere în cel mult 10 zile, coordonatorii acesteia, precum şi simplii membri urmând să fie selectaţi pe criterii de competenţă profesională, onestitate şi integritate, disponibilitate pentru a desfăşura activităţi voluntare în cadrul fundaţiei şi adeziune la principiile şi valorile fundaţiei. Membrii echipei de conducere a filialei gălăţene trebuie să propună planuri strategice pentru dezvoltarea fundaţiei şi pentru promovarea iniţiativelor locale.
La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, fostul prefect Paul Florea, consilierul local PDL Cătălin Cristache, Constantin Telegan şi Adrian Smărăndoiu. Cătălin Cristache ne-a declarat că nu intenţionează să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, ci doar a întins o mână de ajutor foştilor colegi de partid sau de alianţă, privind organizarea.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că membrilor PDL li se interzice, de către conducerea partidului, să se înscrie în Mişcarea Populară: „Sincer pe noi nu ne afectează atât de mult pentru că nu suntem doritori să primim, în această fază în care ne găsim, membri de partid, dar mi se pare până la urmă o limitare a drepturilor fiecărui membru de partid de a se manifesta, chiar şi într-o fundaţie. (...) Nu suferim foarte tare din cauza acestei decizii, dar cred că decizia luată de conducerea partidului arată că democraţia internă suferă profund în PDL”.
Liderii Mişcării Populare exclud posibilitatea ca fundaţia să se transforme prea curând într-un partid, viitorul acesteia urmând să fie decis de către membrii săi. Preşedintele fundaţiei a afirmat că abia atunci când vor exista filiale în aproape fiecare judeţ iar platforma-program va fi definitivată, va fi abordată şi tema transformării fundaţiei într-un partid, în funcţie de opiniile membrilor.
„Noi am spus şi repetăm că suntem o fundaţie. De asemenea, am spus că, în momentul în care proiectul fundaţiei va fi matur, adică vom avea filialele constituite, vom avea platforma program definitivată, vom avea gata proiectul pe care îl pregătim pentru România, vom pune problema în faţa membrilor fundaţiei şi vom decide cu ei care sunt modalităţile concrete de promovare a proiectelor noastre. Până atunci nu se pune problema implicării noastre politice directe, nu avem legătură cu niciun partid şi nu ne interesează niciun fel de construcţie politică”, a afirmat Preda.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a reiterat, miercuri seara, că preşedintele Băsescu va veni în rândurile Mişcării după ce îşi va încheia mandatul la Cotroceni.

Articole înrudite