28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galaţiului
Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galaţiului
Vineri a avut loc, în Sala mare a Prefecturii, ceremonia de învestire în funcţia de prefect a lui Gabriel Panaitescu, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Irina Alexe. Ceremonia a fost scurtă şi s-a desfăşurat în lipsa fostului prefect, Dorin Otrocol, despre care Irina Alexe a ţinut să spună că acesta nu a dorit să participe, din motive pe care dânsa nu le va spune. O remarcă ce ar fi putut lipsi, spunem noi. Pe de altă parte, noul prefect, Gabriel Panaitescu, a fost sobru şi scurt, spunând că e destulă treabă la inundaţii şi nu are rost să lungească ceremonia. 
Mai trebuie spus că noul prefect a mai activat la Prefectură, deci are experienţă. Cât despre motivele schimbării lui Otrocol, acestea nu au fost dezvăluite, dar cert este că nu au nicio legătură cu inundaţiile, deoarece acesta a fost anunţat că va fi schimbat încă de marţi, deci cu câteva ore înainte să vină potopul la Galaţi. Neinspirat ales acest moment, pentru că inundaţiile au făcut prăpăd într-o zi în care prefectului tocmai i se înmâna hârtia de demitere, despre care el aflase cu o zi înainte. Cam asta e şi opinia PSD Galaţi, care a transmis presei un comunicat prin care acuză Guvernul tehnocrat şi de faptul că a pus un liberal în locul unui pesedist, chiar înainte de alegeri, şi că „adevărata miză a acestei schimbări este, de fapt, una politică”. Ce-i drept, Gabriel Panaitescu provine de la PNL, în timp ce Otrocol fusese de la PSD. Asta înainte de a deveni, ambii, înalţi funcţionari publici, plătiţi bine şi cu posturi asigurate, indiferent de schimbările aduse odată cu modificarea puterii la Palatul Victoria. 
„Guvernul tehnocrat se implică activ în «aranjarea» alegerilor parlamentare din decembrie, ştiut fiind că prefectul este direct implicat, de la numirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi până la organizarea propriu zisă şi supravegherea procesului de vot”, este opinia PSD Galaţi, transmisă printr-un comunicat semnat de purtător de cuvânt, Claudiu Brînzan. 

Articole înrudite