26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul nu mai are 2 prefecţi. Gavril a fost eliberat din funcţie, Panaitescu va fi reînvestit
Galaţiul nu mai are 2 prefecţi. Gavril a fost eliberat din funcţie, Panaitescu va fi reînvestit

După fix o săptămână, prefectul de Galaţi, Claudiu Sorin Gavril, susţinut de PSD, a fost eliberat din funcţie. Aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat în premieră în articolul ŞOC la Prefectura Galaţi: Magistraţii au suspendat eliberarea din funcţie a fostul prefect Gabriel Panaitescu, timp de 3 zile Galaţiul a avut doi prefecţi, Claudiu Sorin Gavril şi Gabriel Panaitescu.

În această seară, Claudiu Sorin Gavril a fost eliberat din funcţie, iar mâine (20 ianuarie 2022), la ora 11.00, va avea loc ceremonia de învestire în funcţia de prefect a lui Gabriel Panaitescu.

Deşi Monitorul de Galaţi a solicitat insistent, în ultimele 3 zile, puncte de vedere din partea Guvernului şi a Ministerului de Interne cu privire la situaţia celor 2 prefecţi, până la această oră niciuna dintre cele două instituţii ale statului nu a găsit de cuviinţă să lamurească gălăţenii cum şi cine va fi eliberat din funcţie şi în baza căror prevederi legale astfel încât să nu se mai repete istoria.

UPDATE ora 20.00

Răspunsul Guvernului la solicitarea noastră a fost transmis la sfârșitul ședinței de Guvern din această seară, în care se precizează că a fost eliberat din funcție Claudiu Sorin Gavril și numit Gabriel Panaitescu.

”Există o listă de eliberări şi numiri ale prefecţilor şi subprefecţilor de la nivel naţional. Sunt doi prefecţi eliberaţi din funcţie, la Brăila şi Galaţi, un subprefect la Botoşani, 2 prefecţi numiţi la Brăila şi Galaţi şi 3 subprefecţi numiţi la Botoşani, doi dintre ei şi respectiv Prahova. Dacă doriţi, vă pot prezenta numele lor şi dacă nu, de asemenea, colegii de la comunicare vă pot prezenta lista completă a acestor eliberări din funcţie şi numiri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a mai precizat: ”Guvernul României respectă deciziile instanţelor româneşti”.


Articole înrudite