19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Stângă (PNL): Domnul Fotea cu echipa lui de incompetenţi nu au reuşit să obţină finanţare pentru un spital nou
George Stângă (PNL): Domnul Fotea cu echipa lui de incompetenţi nu au reuşit să obţină finanţare pentru un spital nou

Anul 2023, an preelectoral, va fi caracterizat de lupte politice, în pregătirea anului 2024, când în România se vor desfăşura alegeri europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Chiar dacă la guvernare PSD şi PNL au format o coaliţie de aproape un an de zile, în plan local au început bumbăcelile politice.

Astăzi, vineri, 24 februarie 2023, preşedintele PNL Galaţi, George Cătălin Stângă, a organizat o conferinţă de presă în care a afirmat că din cauza incompetenţei angajaţilor de la Consiliul Judeţean Galaţi şi a preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, în judeţul nostru nu se va construi un spital nou.

„Am văzut că zilele trecute a fost afişată oficial lista cu cele 27 de obiective care vor primi finanţare pe parte medicală. Apoape de 2 miliarde de euro vor intra în România pentru modernizarea sistemului de sănătate. Din păcate, gălăţenii nu vor beneficia de niciun cent din aceşti bani. Concluzia, după o primă studiere a acestor materiale, este următoarea: avem cu ce, pentru că există bani europeni, pentru că există finanţare prin PNRR, dar, din păcate, nu avem cu cine, pentru că incompetenţa zace în Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean a depus un proiect pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou spital, dar din cele relatate oficial de domnul ministru Rafila, acest proiect nu a obţinut punctajul necesar pentru a fi finanţat. Ministrul Sănătăţii, susţinut de PSD, respinge proiectul unui spital nou în judeţul Galaţi, propus tot de PSD”, a declarat George Stângă.

Acesta i-a adresat public două întrebări preşedintelui CJ Galaţi: „De ce am avut un punctaj atât de mic şi nu am reuşit să obţinem finanţare? Cine a scris acest proiect? Angajaţii Consiliului Judeţean sau o firmă externă care se ocupă de consultanţă în vederea accesării banilor europeni?”.

Preşedintele PNL Galaţi a continuat: „Din păcate, domnul Fotea cu echipa lui de incompetenţi de la Consiliul Judeţean nu au reuşit să obţină această finanţare, cu toată bunăvoinţa şi deschiderea ministrului Rafila, ministrul PSD de la Ministerul Sănătăţii”.

„Sincer să fiu, am anticipat faptul că acest proiect nu va obţine finanţare. Tocmai din acest motiv, împreună cu echipa de consilieri locali am decis să mergem în paralel şi pe Consiliul Local, pe Primăria Galaţi, cu susţinerea proiectului de construire a unui spital municipal. Se pare că acolo am făcut câţiva paşi înainte. Sperăm să avem rezultate cât mai curând”, a mai spus George Stângă.

La solicitarea cotidianului Monitorul de Galaţi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a reacţionat: „Eu pot să răspund doar gălăţenilor. Nu pot să răspund elucubraţiilor unor politicieni care nici măcar nu mai locuiesc în Galaţi şi vin pe aici doar din când în când. Domnul Stângă mai bine ar face să le explice gălăţenilor cum atunci când PNL era la guvernare împreună cu USR nu au introdus în PNRR Galaţiul. Atunci pe listă au introdus doar spitale din 20 de judeţe. Să explice cum la Cluj au fost prinse două spitale, la Constanţa două sau trei şi la Galaţi niciunul”, a spus Costel Fotea.

Se pare că acesta este doar începutul luptelor politice ale anului preelectoral 2023, care se anunţă a fi unul plin de săgeţi şi lovituri sub centură.


Articole înrudite