George Stângă: PSD este în derivă

Luni, 03 Iulie 2017 08:52
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a criticat PSD-ul pentru alegerile făcute pentru componenţa Guvernului Tudose, referindu-se la faptul că au fost numiţi aceiaşi miniştri care nu au trecut evaluarea propriului partid. "PSD este în derivă. Evaluarea pe care a făcut-o cuplul Dragnea - Vâlcu s-a transformat într-o armă împotriva propriului partid. Suntem în situaţia ridicolă în care un ministru care nu a trecut de evaluarea propriei formaţiuni politice să fie promovat prim ministru. Oare nu competenţa ar fi trebuit să primeze când desemnăm o persoană pentru a ocupa o asmenea funcţie? Discutam ieri cu câţiva colegi parlamentari ai PSD şi i-am întrebat de ce dacă aceşti miniştri au fost evaluaţi şi s-a constatat că nu au realizat măsurile din planul de guvernare s-a mers tot pe mâna lor? Am primit un răspuns care m-a şocat - mi-au zis că oamenii competenţi din PSD nu doresc funcţii guvernamentale de teama de a nu fi umiliţi public de Liviu Dragnea", a spus George Stângă.
Totodată, parlamentarul liberal a precizat că modificările în plan fiscal făcute în programul de guvernare reprezintă “o catastrofă pentru mediul de afaceri”, PNL urmând să facă tot ce îi stă în putinţă să împiedice adoptarea, în Parlament, a acestor măsuri. Senatorul PNL a menţionat câteva din măsurile fiscale promise în programul de guvernare al PSD, măsuri care însă urmează să îşi amâne termenele de aplicare şi a criticat lipsa absorbţiei fondurilor europene, dar şi lipsa investiţiilor.
"Aceste noi biruri introduse nu sunt decât o catastrofă pentru mediul de afaceri care deja are o povară fiscală pe care nu o poate duce şi este de datoria noastră, a PNL şi altor partide care vor să facă opoziţie, dar şi a oamenilor de afaceri pe care îi invit să se implice activ în demersul nostru de a stopa implementarea acestor decizii care nu vor face decât rău economiei româneşti. Ei pot promova punctele pe care le-au specificat în programul de guvernare doar prin iniţiative legislative. Este de datoria noastră de a efectua toate demersurile de a nu le da posibiluitatea să treacă prin Parlament aceste acte normative. Programul de guvernare a fost modificat cu o noapte înainte de a fi prezentat în Parlament. Dar pentru PSD e o obşnuinţă să facă acest lucru aşa cum au spus cei din stradă, noaptea ca hoţii au modificat esenţial programul de guvernare. În plus, au modificat şi termenele la care trebuiau să implementeze anumite măsuri, ca scăderea TVA care, de la 1 ianuarie 2018, a fost mutat la 1 ianuarie 2019. Mai mult, au prevăzut în bugetul din acest an peste 2 miliarde euro - bani obţinuţi din absorbţia de fonduri europene, însă până acum au fost traşi 0,1% din previziunea avută de dl. Dragnea. De asemenea, au mai spus că vor direcţiona bani spre investiţii, dar până acum investiţiile sunt cu 60% mai mici decât cele efectuate în 2016", a mai declarat parlamentarul liberal.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu