23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Imediat ce şi-a anunţat candidatura la fotoliul de primar al Galaţiului, fără susţinerea partidului care îi promisese că îl pregăteşte pentru această poziţie, după finalizarea celui de al treilea mandat al primarului Dumitru Nicolae, independentul Ciumacenco primeşte criticile USL. Liberalul Dobre l-a muştruluit cu oarece delicateţe pe Ciumacenco, după ce o lungă perioadă de timp îl avusese drept ţintă a criticilor pe un alt politician decis să candideze fără susţinerea partidului roşu, pe care îl reprezentase foarte eficient la conducerea judeţului. Deci criticile faţă de Chebac au fost înlocuite cu cele pentru Ciumacenco. Victor Paul Dobre a declarat: „Mie îmi e simpatic dl. Nicuşor Ciumacenco. Dar i-am şi spus: Domnule, trebuie omul să mai acumuleze experienţă politică, să mai acumuleze experienţă administrativă... Dar vii aşa, cu declaraţii copilăreşti... «Dacă nu câştig de data asta, mă retrag din politică!»... Scuzaţi-mă! Aia zice Nicolas Sarkozy, după o carieră politică! Dar Nicuşor de-abia a învăţat ce e aia un partid şi o primărie. Eu l-am înţeles pe dl. Lişinschi în 2004, când a zis «Domnule, eu nu am treabă cu partidele!» - a candidat independent. Dar Nicuşor nu are calitatea asta! El a ajuns unde a ajuns datorită PSD, al cărui soldat credincios a fost. Părinţii politici: dl. Nica, dl. Nicolae, care l-au făcut ce l-au făcut! De acuma să zici «Gălăţeni, v-aţi săturat de partide, vin eu de undeva de pe Marte, ce nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu îmi miroase şi nu am nicio treabă cu partidele şi vă fac eu fericiţi»... Copilării! Dar, normal, şi vârsta, şi lipsa de experienţă e scuzabilă”
Jurnaliştii i-au reamintit liberalului că unul dintre cei doi „părinţi politici” ai lui Ciumacenco, menţionaţi anterior, respectiv primarul Nicolae, a precizat că va sprijini USL „la fel cum m-au ajutat şi ei pe mine”, după toate „şuturile în fund” primite la şedinţele interne de partid. Declaraţiile reprezintă dovada clară că unul dintre cei doi „părinţi politici” nu şi-a abandonat „fiul politic” şi dezaprobă împingerea dincolo de barca politică roşie a unui candidat la fotoliul de primar, deocamdată cel mai calificat pentru poziţie, atât din perspectiva experienţei în administraţie, cât şi în privinţa susţinerii electorale, Ciumacenco aflându-se pe primul loc în preferinţa electorală ale gălăţenilor. Însă pentru aceste alegeri, PSD a preferat să renunţe la experienţa demonstrată în administraţie atât a candidatului pe care îl puteau oferi pentru primăria urbei reşedinţă de judeţ, cât şi pentru conducerea judeţului, constrângându-i atât pe Chebac, cât şi pe Ciumacenco să candideze din afara partidului în care au stat ani de zile.
În legătură cu poziţia actualului edil şef privind susţinerea USL, Dobre s-a abţinut să comenteze prea mult, admiţând criticile pe care le-a susţinut de-a lungul anilor, dar a menţionat că trebuie să îi aprecieze lui Nicolae reuşita de a fi obţinut trei mandate din partea gălăţenilor. Totuşi, Dobre a încheiat strecurând amuzat o remarcă la „şuturile în fund” amintite de edilul şef în locul susţinerii: „Asta cu şuturile...şi le duce. Aşa e în viaţă!”.


Articole înrudite