28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ion Ştefan susţine schimbarea rutei traseului 11
Ion Ştefan susţine schimbarea rutei traseului 11

Consilierul judeţean Ion Ştefan susţine implicarea civică în problemele oraşului şi apreciază implicarea tinerilor în tot ce ţine de urbea în care trăiesc. Este şi cazul unei iniţiative care îi aparţine tânărului Ştefan Bădiţă şi care presupune prelungirea rutei traseului 11 până la Liceul de Artă şi devierea lui pe Str. Regiment 11 Siret şi eliminarea capătului din Piaţa Centrală.

„Sunt cel care a propus modificarea mai multor trasee din Galaţi, reintroducerea unora vechi sau introducerea unora noi, venind în sprijinul călătorilor. Trasee modificate la propunerea mea sunt 19 şi 29, reintrodus este traseul către bac, 16 (în trecut avea nr. 32) şi nou introdus este cel către Fileşti, 25. De asemenea, la propunerea mea au fost introduse şi biletele valabile 24 de ore, iar acum vin cu propunerea modificării traseului 11 şi reintroducerea traseului 21, care face legătura între Gara Mare şi Gara Barboşi. Traseul 11 vreau să fie un traseu tineresc, adică traseu ce să deservească multe unităţi de învăţământ din Galaţi. În prezent este un traseu scurtat până la Albatros, dar normal este Piaţa Centrală – Micro 13 (via Bd. Brăilei). Mi se pare un traseu ciudat, la fel ca 7 şi 36, dar aici e o altă poveste. Referitor la 11, în orele de maximă frecvenţă, poate fi deservit cu 15 autobuze dacă studiile confirmă necesitatea unei maşini la 4 – 5 minute, având în vedere că graficul traseului 11 nu poate fi de 1 oră dus-întors. Doresc să expun propunerea aceasta în următoarea şedinţă a Consiliului Local iar modificarea să fie făcută de la începerea şcolii, dacă va fi aprobată”, spune Ştefan Bădiţă.

„Am analizat propunerea, am stat şi de vorbă cu elevi, studenţi, gălăţeni care muncesc în zonele vizate de modificare şi impactul va fi benefic pentru încasările societăţii de transport. Traseul 19 are mai multă rentabilitate, după ce tot la propunerea tânărului Ştefan Bădiţă a fost deviat prin Francezi în 2010. Sprijin orice iniţiativă cetăţenească, sunt un om deschis şi sunt sigur că împreună putem schimba Galaţiul dacă vom lăsa nepăsarea în uitare şi vom da crezare forţelor noastre. Un primar, sau întreaga administraţie a unui oraş, judeţ ori a unei ţări trebuie să fie în slujba cetăţeanului şi să ţină cont de propunerile sau petiţiile venite din partea lui”, spune Ion Ştefan. 

Reamintim faptul că Ion Ştefan participă la o competiţie internă în interiorul PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile locale de anul viitor pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.


Articole înrudite