19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Judeţele Galaţi şi Brăila, codaşe pe lista cu împărţeala banilor prin Programul „Anghel Saligny” (LISTĂ)
Judeţele Galaţi şi Brăila, codaşe pe lista cu împărţeala banilor prin Programul „Anghel Saligny” (LISTĂ)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a publicat lista - document ataşat mai jos! ↓ - cu sumele alocate pentru fiecare judeţ prin Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny” pentru proiectele de construcţie şi modernizare a drumurilor şi a reţelelor de apă şi canalizare.
Suma alocată pentru judeţul Galaţi se ridică la 1.060.073.879 lei din care pentru apă şi canalizare - 454.317.377 lei şi pentru drumuri şi poduri - 605.756.503 lei. O sumă importantă pentru judeţul Galaţi, însă după ce reporterii noştri au intrat în posesia listei cu sumele pentru toate cele 42 de judeţe care au primit bani în cadrul acestui program, s-a constatat că judeţul Galaţi este codaş la primit bani chiar dacă multe din gospodăriile din satele şi comunele din judeţul nostru încă sunt cu wc-ul în fundul curţii.
Astfel, potrivit listei cu alocări a sumelor prin Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”, judeţul Galaţi se află pe locul 36 din 42.
Cei mai mulţi bani i-a primit judeţul Suceava, 1,663 miliarde lei, urmat de judeţul Olt cu 1,601 miliarde lei şi Dolj cu 1,564 miliarde lei, iar pe ultimele locuri se află Bucureşti - 175 milioane lei, Ilfov - 794 milioane lei şi Brăila - 849 milioane lei (locul 39 din 42).
„Acest program întregeşte viziunea PNL privind investiţiile necesare dezvoltării României, astfel încât nicio localitate să nu fie lăsată în urmă”, scria pe pagina sa de facebook deputatul liberal George Stângă, lăudând sumele. Ceilalţi parlamentari au ales să ignore subiectul.

Articole similare: 212 milioane de euro pentru judeţul Galaţi prin Programul „Anghel Saligny”


Articole înrudite