06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul liberal Paul Ichim critică dur actuala putere pentru că, în opinia sa, exclude complet judeţele Moldovei din strategiile de dezvoltare. Senatorul gălăţean a făcut referire la un proiect legislativ ce preconiza dublarea numărului regiunilor administrativ teritoriale româneşti de la 8 la 16. Paul Ichim a precizat: „A trecut tacit în Senat. Pentru a nu fi cvorum PDL a plecat din sală, inclusiv UDMR. Legea prevedea ca cele 8 regiuni româneşti să devină 16. Morala: părerea mea e că ei se pregătesc pentru împărţirea ţării în 5 euroregiuni, iar vestul ţării, similar cu situaţia de la Trianon”.
În ceea ce priveşte zona Moldovei, liberalul a punctat: „Aţi văzut că mor ei de grija Moldovei? Noi suntem aproape scoşi de pe hartă! (...) Să recunosc faptul că suntem lăsaţi de izbelişte? Aşa este!”.
În opinia senatorului PNL, Galaţiul ar trebui să exploateze potenţialul hidrografic, cel agricol şi cel al energiei verzi, prin crearea unor parcuri eoliene.
La rândul său, Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, a recunoscut că proiectele ce vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere româneşti exclud S-E ţării. În plus, democrat liberalul a adăugat că nu se mai poate face nimic pentru remedierea acestei situaţii, până la următoarea planificare a finanţării europene, care va include următorul cincinal, începând cu 2013. Toader a adăugat însă că „Vom aduce tot traficul de produse agricole prin Giurgiuleşti. Apoi vom avea o centură a Galaţiului. În strategia Dunării este o dezvoltare şi pe zona aceasta”.

Articole înrudite