27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Klaus Iohannis la Galați - între promisiuni legate de infrastructură și avertisment pentru bugetarii PSD angajaţi pe sistem PCR (pile, cunoştinte şi relații)
Klaus Iohannis la Galați - între promisiuni legate de infrastructură și avertisment pentru bugetarii PSD angajaţi pe sistem PCR (pile, cunoştinte şi relații)

Președintele României, Klaus Iohannis a fost în această seară, joi, 21 noiembrie 2019, la Galați, la Sala Sporturilor, pentru a se întâlni cu simpatizanții săi (FOTO în Galeria de imagini de mai jos!). Înainte de a intra în sala plină de oameni, președintele, care este și candidat la alegerile prezidențiale, a făcut mai multe declarații.

„Pentru cei care nu au votat, am un mesaj foarte simplu: «Haideți la vot, este despre viitorul României noastre!». Am făcut trei ore și ceva cu mașina până la Galaţi. Evident că Moldova are legături mult mai bune cu restul țării şi aici trebuie să nuanțăm mai mult. Cred că este nevoie și pentru această parte, pentru sudul Moldovei, de o legătură şi în același fel și pentru partea de nord a Moldovei. Este aici multă forță de muncă, oameni doritori să găsească un loc de muncă, și este evident obligația noastră și a Guvernului să găsim soluțiile cele mai bune pentru a realiza infrastructura care va duce la dezvoltarea Moldovei. Eu îmi doresc foarte mult să rezolvăm într-un timp rezonabil marile probleme de infrastructură, problema locurilor de muncă și problemele legate de echitate, în așa fel încât românii din diaspora să îşi dorească să vină acasă și chiar să o facă în număr cât mai mare“, a declarat Klaus Iohannis. Întrebat despre mesajul pe care îl are către oamenii din Moldova care au plecat din ţară, președintele, și în același timp candidatul Iohannis, le-a transmis: „Mergeți la vot pentru că acum contați“.

Întrebat care este, în opinia sa, scorul între confruntarea la distanță dintre el și contracandidata sa, Viorica Dăncilă, președintele-candidat la președinție, Klaus Iohannis, nu a răspuns clar: „Nu știu dacă putem să vorbim despre un scor. Eu am vrut să realizăm acel dialog pentru a răspunde întrebărilor legitime care există în spațiul public. Cred că am făcut-o. Nu pot să mă exprim despre dezbaterea contracandidatei mele deoarece nu am asistat la ea“.

Klaus Iohannis a mai precizat că are un plan foarte clar, nu neapărat pentru zona Galați-Brăila, ci mai ales pentru toată Moldova. Infrastructura de transport fiind o prioritate. „Moldova noastră are un potențial foarte important pentru investitori și sunt convins că ar veni, dar fără infrastructură este foarte greu de convins un investitor să vină până în această parte de ţară. În acest moment, infrastructura este măsura care poate să rezolve în mare parte problemele care sunt aici. A doua măsură este evident pregătirea forței de muncă. Asta mergând de la profesională și până la specializare pe profilul care se va dori în funcție de investitorii care vor veni“, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a avertizat pe bugetarii PSD angajaţi pe sistem PCR (pile, cunoştinte şi relații). „Oamenii care sunt profesioniști, bine pregătiți și își fac treaba bine nu au absolut niciun motiv să se teamă, însă oamenii care au ajuns prin tot felul de funcții de conducere, prin tot felul de sisteme de pile, relații și carnete de partid din PSD au de ce să se teamă, deoarece se va face o verificare foarte clară și cei care sunt buni și dornici să muncească vor rămâne pe poziţie, iar ceilalți vor intra într-o evaluare“, a precizat Klaus Iohannis. Acesta a mai menţionat şi faptul ca așteaptă săptămâna viitoare date de la Guvern despre evaluarea lui Raed Arafat.


Articole înrudite