21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii cer renumărarea voturilor pentru Primăria Galaţi
Liberalii cer renumărarea voturilor pentru Primăria Galaţi

La primele ore ale dimineţii, la Biroul Electoral Municipal Galaţi s-a primit o cerere din partea PNL Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEM Galaţi, Cristian Gâscă, PNL a depus la Biroul Electoral Municipal Galaţi o solicitare de renumărare a voturilor pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi.
În întâmpinarea depusă de PNL se motivează cererea de renumărare a tuturor voturilor pentru alegerea primarului municipiului Galaţi prin faptul că: "1 - numărătoarea voturilor nu a fost realizată corect (s-a realizat de toţi membrii secţiei, nu doar de către preşedintele secţiei de votare), 2 - voturile nule din mai multe secţii de votare nu au fost verificate pagină cu pagină, regăsindu-se ulterior buletinele la unii candidaţi, 3 - printre voturile candidaţilor au fost găsite voturi ale candidatului nostru, nerespectându-se legea ca fiecare vot să fie deschis de către preşedinte în prezenţa membrilor scţiilor de votare”. În  întâmpinare se mai precizează că situaţiile enumerate mai sus au fost înregistrate în secţiile de votare: 9 ,27, 40, 58, 102, 123, 124, 125, 127, 152, 169, motiv pentru care PNL a cerut “renumerotarea tuturor voturilor din municipiul Galaţi pentru funcţia de primar şi în special pe cele nule, solicitare formulată în baza art. 27, alin. 1, lit. G din Legea 115/2015”.
Deocamdată Biroul Electoral Municipal Galaţi nu a prezentat datele finale ale numărării voturilor din cele 176 de secţii ale municipiului Galaţi, întrucât, dimineaţă, în cazul a 16 secţii de votare, rezultatele raportate în urma numărării buletinelor de vot nu se potriveau cu cele ale “cheilor” (datele statistice privind numărul de alegători, conform înregistrării electronice a votanţilor), motiv pentru care s-a trecut la renumărarea voturilor, iar la ora 9.00 mai rămăsese o secţie de votare aflată în această situaţie.
În lipsa unor rezultate oficiale, singurele rezultate făcute publice până acum rămân cele realizate prin numărătorile paralele ale partidelor. Deşi PNL nu a dat publicităţii rezultatele propriei numărători, se pare că diferenţa dintre cei doi candidaţi - Ionuţ Pucheanu şi Nicuşor Ciumacenco este de câteva sute de voturi, în jur de 700. Potrivit numărătorii paralele prezentată luni dimineaţă, la ora 2.00, numărătoare realizată de PSD Galaţi în 174 din totalul celor 176 de secţii de vot din municipiul Galaţi, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a câştigat alegerile locale pentru Primăria municipiului Galaţi. Potrivit numărătorii paralele a PSD, Ionuţ Pucheanu a fost votat de 23.213 gălăţeni, obţinând cu 1.385 mai multe voturi decât contracandidatul său, Nicuşor Ciumacenco – PNL, votat de 21.828 de gălăţeni.


Articole înrudite