30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şi ALDE solicită renumărarea voturilor pentru Primăria Galaţi
Şi ALDE solicită renumărarea voturilor pentru Primăria Galaţi

Luni, la prânz, Biroul Electoral Municipal Galaţi a înregistrat cea de-a doua cerere de renumărare a tuturor voturilor date în cele 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi, solicitarea fiind depusă de către Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – filiala Galaţi, a informat purtătorul de cuvânt al BEM Galaţi, Cristian Gâscă. Cererea ALDE vine după ce luni dimineaţă, la prima oră, PNL Galaţi a înaintat BEM Galaţi o solicitare pentru renumărarea voturilor date pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi.
În solicitarea depusă de ALDE Galaţi se precizează motivul pentru care se cere renumărarea voturilor: “deoarece considerăm că numărarea voturilor nu s-a efectuat conform legii şi anume preşedinţii din secţiile de votare au procedat la descărcarea urnelor la grămadă, verificarea voturilor fiind făcută în majoritatea secţiilor de către toţi reprezentanţii partidelor politice din secţiile de votare, ceea ce încalcă legea electorală. Preşedinţii aveau obligaţia de a lua nominal fiecare buletin de vot în parte, de a-l verifica pe fiecare pagină şi fără ceilalţi reprezentanţi intervenind în verificarea voturilor”.
De altfel, acesta a fost şi primul din cele trei motive invocate de PNL în cererea de renumărare a voturilor. Ca şi în cazul solicitării PNL de renumărare a voturilor, BEM a înregistrat şi această cerere, urmând să se pronunţe ulterior asupra lor. Până la prânz, BEM Galaţi nu a prezentat datele privind rezultatul alegerilor locale din municipiul Galaţi. Nici Biroul Electoral Judeţean nu a prezentat astfel de date. Potrivit numărătorii paralele realizată de PSD Galaţi în 174 din totalul celor 176 de secţii de vot din municipiul Galaţi, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a câştigat alegerile locale pentru Primăria municipiului Galaţi. Potrivit numărătorii paralele a PSD, Ionuţ Pucheanu a fost votat de 23.213 gălăţeni, obţinând cu 1.385 mai multe voturi decât contracandidatul său, Nicuşor Ciumacenco – PNL, votat de 21.828 de gălăţeni.


Articole înrudite