28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii îşi deschid porţile pentru civilii neînregimentaţi politic
Liberalii îşi deschid porţile pentru civilii neînregimentaţi politic

Au început încălzirile pentru alegerile locale. Pe modelul consacrat de fostul PDL, actualii liberali anunţă deschiderea porţilor pentru gălăţenii din societatea civilă dornici să îl susţină pe candidatul la primărie, Nicuşor Ciumacenco, fost viceprimar în mandatul anterior. Ciumacenco, unul dintre cei doi copreşedinţi ai municipalei PNL, îi invită pe susţinători să i se alăture cu CV-uri şi scrisori de intenţie trimise pa pagina personală de Facebook sau depuse la sediul PNL. Oferta are şi o limită de timp - 10 februarie 2016. Ciumacenco a declarat: „La Galaţi, avem mulţi oameni valoroşi, care pot contribui la dezvoltarea economică, turistică şi culturală a oraşului. Mulţi dintre aceşti oameni se găsesc în partidul nostru, dar mai există o categorie foarte importantă de oameni independenţi, valoroşi, care, prin contribuţia lor, pot aduce plusvaloare pentru dezvoltarea oraşului. Lansăm un apel către societatea civilă şi profesioniştii din Galaţi: pe cei care doresc să se implice şi să contribuie la dezvoltarea oraşului îi aşteptăm în partid, alături de noi. (...) Intenţia noastră este ca pe lista de consilieri să existe şi reprezentanţi ai societăţii civile”.
Până la sfârşitul lunii februarie se va face publică lista celor selectaţi iar la începutul lunii martie va fi prezentată şi lista partidului pentru Consiliul Local. Intrarea în PNL a celor neînregimentaţi politic încă nu reprezintă însă şi garanţia unui loc eligibil pe listă. Iar tinereţea nu este neapărat un atu: “Eu am coordonat, ani de zile, activităţi ale organizaţiei de tineret. Am fost omul care a promovat tineri în funcţii de directori la deconcentrate. (…) Consideram şi consider că tinerii trebuie să fie promovaţi. După ani şi ani realizez că vârsta nu este o virtute. Sunt tineri extraordinari, alţii sunt mai răi decât cei pe care îi numiţi «dinozauri». Sunt oameni în vârstă care au o minte şi un suflet mult mai tinere”.
Ciumacenco este pregătit pentru o campanie similară celei din 2012, cu lovituri sub centură şi atacuri la persoană, în stilul specific luptelor politice gălăţene. Liberalul a declarat:” Mă aştept, din nou, ca şi în 2012, la tot felul de atacuri din partea diverselor grupuri de interese, candidaţi, susţinători”. Iar multitudinea de pretendenţi tineri şi neiniţiaţi politic ce se vor lansa în bătălia pentru fotoliul de primar va genera o campanie urâtă. Ciumacenco a adăugat: “Din păcate, cred că tocmai acest aspect va aduce şi un plus de mijloace mai puţin corecte în campania electorală. Va fi o campanie pe mizerii, pe tot felul de invenţii”.
În 2012 Ciumacenco a candidat ca independent, retrăgându-se din PSD, după ce PSD a ales să susţină candidatul USL, din partea PNL, Marius Stan, actualul edil al Galaţiului.


Articole înrudite