20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii organizează o confruntare internă cu... uşile deschise
Liberalii organizează o confruntare internă cu... uşile deschise

La începutul acestei toamne, liberalii îşi scot în ring proprii candidaţi. Aceştia se vor confrunta într-o dezbatere internă, la care liberalii deschid larg uşile. Astfel, confruntarea programată pentru luna septembrie, în sala de spectacole a Teatrului Muzical, ar putea fi mediatizată de toate canalele media locale. În cadrul confruntării, candidaţii vor fi puşi să prezinte colegilor soluţiile proprii la problemele urbei. Rezultatele dezbaterii reprezintă doar o etapă în procesul intern liberal privind alegerea candidatului propriu. Pe lângă exerciţiul de imagine al dezbaterii, care va releva carisma dar şi priceperea, măcar teoretică, a liberalilor care se visează primari, va conta şi rezultatul sondajului liberal, pe acelaşi subiect. 

Iniţiativa reprezintă un progres la capitolul imagine şi transparenţă al liberalilor gălăţeni, care probabil au învăţat ceva din eroarea privind absenţa comunicării în campania anterioară a fostului lor candidat. Chiar dacă au câştigat alegerile prin candidatul susţinut alături de PSD (Marius Stan a fost candidatul USL), liberalii au pierdut la alegerile locale la capitolul imagine şi popularitate, ţinându-şi candidatul destul de ascuns, deşi omul nu suferea la capitolul carismă. De această dată, primele şanse de a fi desemnat candidatul liberalilor par a fi de partea fostul viceprimar, Nicuşor Ciumacenco, învins de Marius Stan în alegerile anterioare. Ciumacenco îi va întâlni în confruntarea publică a liberalilor pe alţi şapte colegi: Onuţ Atanasiu, Marcel Burzu, Ion Dumitru, Cristian Gâscă, Violeta Nanu, George Stângă şi Ion Ştefan. 

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene, Doruleţ Resmeriţă, a subliniat ideea că fostul PDL, din care provine, a susţinut în trecut, pentru fotoliul de primar, un candidat cu notorietate, căruia însă îi lipsea şi intenţia de vot a gălăţenilor, Marius Necula. Iar Victor Paul Dobre a susţinut că dezbaterea este un exerciţiu democratic practicat în ţările cu tradiţii democratice.


Articole înrudite