07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liberalii şi-au lansat candidaţii la Gala premiilor PNL
Liberalii şi-au lansat candidaţii la Gala premiilor PNL

Sala Sporturilor a găzduit vineri seara, pe 22 ianuarie, deopotrivă, Gala Premiilor PNL şi lansarea candidaţilor pentru cursa alegerilor locale. Primari în exerciţiu, ori candidaţi care au misiunea de a câştiga primării din fiefuri PSD au venit pe scena sălii sporturilor în faţa colegilor.
Victor Paul Dobre, preşedintele filialei judeţene a PNL Galaţi, amintea că prima Gală s-a desfăşurat la sediul PNL, iar în acest an au organizat evenimentul la Sala Sporturilor şi îşi propun ca pentru anul viitor locaţia să fie Patinoarul. Dobre a punctat faptul că în prezent PNL a devenit cel mai mare partid românesc, iar Gorghiu a ţinut să precizeze că PNL este atât de mare în prezent şi graţie liberalilor de tradiţie, care în perioada comunistă s-au aflat în puşcărie, închişi pentru idealurile lor.
Incursiune în istorie a făcut şi candidatul liberal la fotoliul de primar al urbei reşedinţă de judeţ. Nicuşor Ciumacenco a amintit faptul că Galaţiul se află pe hărţi realizate încă din Evul Mediu, în perioada interbelică oraşul nostru găzduia 20 de consulate, iar în comunism era al cincilea oraş românesc. Ciumacenco a adăugat că preferă să facă incursiuni în istorie, pentru că prezentul oferă imaginea unui oraş din care în ultimii cinci ani au plecat peste 70.000 de mii de gălăţeni, mii de firme au dat faliment, şi alte mii de gălăţeni şi-au pierdut locurile de muncă. Ciumacenco a adăugat: “Trebuie să ieşim cu curaj, să ne suflecăm mânecile şi să alungăm dăunătorii (…) Împreună putem să renaştem! Ne obligă istoria. Copii noştri nu trebuie să mai plece: să îşi părăsească prietenii, bunicii şi părinţii.”
Senatorul Ichim, la rândul său, i-a încurajat pe gălăţeni să voteze, subliniind ideea că acei conducători neperformanţi au fost aleşi de către cetăţenii care au preferat să nu se prezinte la vot.  
Jurnaliştilor, cei doi copreşedinţi liberali naţionali le-au declarat aprecierea pentru colegii lor de la Galaţi. Gorghiu a precizat: “Ne bucurăm să fim în Galaţi chiar pe vremea asta, chiar dacă e frig afară, văd că sala este mai mult decât călduroasă, este foarte multă lume care azi e alături de noi, de mine şi de dl. copreşedinte Vasile Blaga, la lansarea candidaţilor din judeţul Galaţi. Sunt foarte încântată să văd că este prima filială care se mobilizează şi ne invită la lansarea candidaţilor în 2016 şi am convingerea că va fi una de bun augur pentru judeţul Galaţi, pentru că o nouă administraţie înseamnă un suflu proaspăt, înseamnă dorinţa de a schimba ceva din ceea ce s-a făcut prost în toţi aceşti ani.” Iar Blaga a precizat ţintele pe care le au de atins liberalii gălăţeni: „Mă bucur că suntem împreună. Astăzi am venit să lansăm iată 58 din cei 65 de candidaţi la primării. Mă bucur că facem acest lucru la Galaţi, că începem practic precampania electorală pentru alegerile locale din 2016 la Galaţi, un judeţ în care, nu vă ascund, ne propunem ca pentru prima dată să câştigăm tot, şi consiliul judeţean şi primăria municipiului.”


Articole înrudite