24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lilian Scripnic (AUR Galaţi): Familiile cu cel puţin 3 copii să fie scutite de impozit pe salarii
Lilian Scripnic (AUR Galaţi): Familiile cu cel puţin 3 copii să fie scutite de impozit pe salarii

Deputatul AUR de Galaţi, Lilian Scripnic, a iniţiat un proiect legislativ care îi scuteşte de impozitul pe salarii pe ambii părinţi din familiile cu cel puţin 3 copii.
„Familia tradiţională este unul dintre pilonii de bază ai societăţii româneşti. Părinţii cu mai mulţi copii, care muncesc şi depun eforturi substanţiale pentru le oferi acestora o viaţă bună şi un viitor în ţara lor, trebuie să fie sprijiniţi. Acesta este motivul pentru care, împreună cu doi colegi, am depus în Parlament o iniţiativă legislativă care modifică art. 76 din Codul fiscal pentru ca veniturile din salarii şi asimilate salariilor primite de ambii părinţi care au cel puţin 3 copii să nu fie impozabile”, a declarat parlamentarul AUR.
Proiectul iniţiat de Lilian Scripnic urmăreşte, de asemenea, creşterea natalităţii în România, în contextul în care, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în anul 2020, numărul nou născuţilor înregistraţi la oficiile de stare civilă din România a fost de 178.608, cel mai mic număr de nou născuţi din 1930 până în prezent. Scăderea natalităţii a fost o constantă în ultimii ani: în anul 2020, s-au înregistrat cu 24.500 mai puţini nou născuţi faţă de anul 2019, iar în anul 2019 s-au înregistrat cu 18.440 mai puţini nou născuţi faţă de anul 2018.


Articole înrudite