24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marcel Ciolacu şi Dan Nica au discutat cu preşedintele Parlamentului European despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă
Marcel Ciolacu şi Dan Nica au discutat cu preşedintele Parlamentului European despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, au avut miercuri, 24 februarie 2021, o întrevedere cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. Întrevederea, extrem de fructuoasă, s-a concretizat în mai multe linii de acţiune.

David Sassoli a ţinut să sublinieze faptul că solicitarea social-democraţilor români de a implica pe deplin autorităţile locale, precum şi principalii actori sociali, în elaborarea Planurilor Naţionale de Redresare şi Rezilienţă este esenţială. Parlamentul European în procesul de evaluare viitoare a planurilor naţionale va trebui să ţină cont de asemenea criterii relevante. Cu această ocazie, preşedintele PE a dat asigurări că va apăra aceste solicitări în cadrul familei social-democrate europene cu ocazia reuniunii liderilor PES care va preceda reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Totodată, preşedintele PE a susţinut demersul social-democraţilor români de a pune în centrul atenţiei, în ceea ce priveşte PNRR, dimensiunea socială, astfel încât transformările şi provocările ulterioare din plan ecologic şi digital să nu afecteze categoriile sociale vulnerabile sau să lase pe cineva în urmă.

În final, Marcel Ciolacu şi-a afirmat cu tărie sprijinul în favoarea iniţiativei social-democraţilor europeni de a accelera campania de vaccinare din UE şi combaterea sustenabilă a actualei crize sanitare prin facilitarea producţiei vaccinurilor la nivelul fiecarui stat membru, astfel încât gradul de ocupare a forţei de muncă, precum şi producţia totală de vaccinuri să cunoască o sporire semnificativă.


Articole înrudite