02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marin Nicolae, senator PRO România: PRO România nu poate susţine un guvern liberal care nu abordează deloc problema pensiilor şi a salariilor
Marin Nicolae, senator PRO România: PRO România nu poate susţine un guvern liberal care nu abordează deloc problema pensiilor şi a salariilor

Săptămâna viitoare Guvernul Orban urmează să primească votul de încredere în parlament. PRO România analizează atent votul pentru noul Executiv.
„Noi nu vom susţine acest guvern liberal. Noi am făcut un lucru foarte bun - am oprit un Guvern Dăncilă care nu mai funcţiona. Era un guvern şchiop! Ce s-a întâmplat ulterior, după ce moţiunea de cenzură a trecut? Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a mai avut aceeaşi abordare ca în momentul în care a cerut susţinerea pentru votarea moţiunii. De ce domnul Orban nu a chemat toate partidele care au susţinut moţiunea să facă un simplu calcul şi în funcţie de numărul de parlamentari să alcătuiască lista unui nou guvern? Deodată a apărut un guvern PNL, un program de guvernare PNL în care nu se găsesc măsurile de stânga pe care noi le-am solicitat!”, a adăugat senatorul Nicolae Marin.
Parlamentarul gălăţean susţine că PRO România nu va susţine niciodată un guvern care nu are trecut în programul de guvernare nicio măsură de stânga, nicio abordare clară despre salariile şi pensiile românilor.
Mai mult decât atât, senatorul gălăţean este de părere că un nou guvern va fi învestit după alegerile prezidenţiale. „Guvernul Orban, dacă merge să-şi depună mandatul pentru că nu s-a întrunit numărul necesar de parlamentari care să alcătuiască cvorumul de şedinţă nu înseamnă că el a picat! Această amânare a învestirii guvernului este dorită atât de actualul preşedinte al României, cât şi de actualul premier de la PSD. Aşadar, PNL nu se poate baza pe voturile noastre câtă vreme nu vine cu iniţiative care să răspundă, cu adevărat, nevoilor societăţii”, a adăugat senatorul Nicolae Marin.
Făcând referire la avizele date în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru noii miniştri, senatorul Nicolae Marin susţine că acest lucru s-a făcut ca urmare a unui blat politic între PSD şi PNL. „Noi nu regăsim într-un astfel de guvern. PRO România a luat deja o decizie în forurile statutare, aceea de a nu vota Guvernul Orban şi nici de a participa la asigurarea cvorumului de şedinţă”, a concluzionat senatorul Nicolae Marin.


Articole înrudite