02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marin Nicolae, senator PRO România: Propunem forțelor politice un guvern de uniune națională
Marin Nicolae, senator PRO România: Propunem forțelor politice un guvern de uniune națională

PRO România aduce în prim plan o soluție pentru ieșirea din criză, soluție care ar putea fi agreată de toate forțele politice responsabile. „România are nevoie de un guvern de oameni serioși, profesioniști. Este nevoie de un Executiv care să aibă viziune, competență și sprijin politic. Noul Guvern trebuie să fie în măsură să dea ordonanțe de urgență, să aloce fonduri pentru programe speciale, să preîntâmpine provocările de la granițe și să pregătească țara pentru eventuale probleme economice”, susține senatorul gălățean Marin Nicolae.

În aceste condiții, PRO România cere tuturor partidelor politice să lase deoparte interesele și să-și asume deciziile cele mai bune pentru societate. În aceeași măsură, PRO România cere președintelui Klaus Iohannis să propună un prim-ministru capabil să gestioneze această criză.

Având în vedere și contextul general în care la nivel mondial există o preocupare sporită asupra infectării cu coronavirus, PRO România constată că actualul Guvern întârzie să ia măsuri reale, dând vina pe ordonanțe și pe proceduri. „Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă. Încă nu a fost declanșată minima campanie de informare, regulile de respectat pentru prevenirea infectării, respectiv simptomele în măsură să alarmeze. Ministrul Sănătății a fost prea ocupat cu privatizarea sănătății de stat, pentru că nu l-am văzut să vorbească despre mituri, riscuri, măsuri de protecție pentru cei care sunt direct expuși în vămi, porturi, aeroporturi, curierat internațional”, a adăugat senatorul Marin Nicolae.

Totodată, astăzi, la ora 14.00, în ședința Comisiei comune de control a activității SRI, la inițiativa senatorului Marin Nicolae, Serviciul Român de Informații va prezenta un raport complet asupra situației privind răspândirea coronavirusului la nivel național, precum și dacă și în ce mod au fost alertate autoritățile la nivel național și local.


Articole înrudite