18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oana-Claudia Iurescu (PMP Galaţi): "Sunt cartiere în municipiul Galaţi unde dorinţa cetăţenilor de a avea condiţii minime de trai a devenit un coşmar"
Oana-Claudia Iurescu (PMP Galaţi): "Sunt cartiere în municipiul Galaţi unde dorinţa cetăţenilor de a avea condiţii minime de trai a devenit un coşmar"

"Actuala conducere a Primăriei Galaţi a abandonat total cartierele mărginaşe ale oraşului, preferând să pună marmură şi beculeţe pe trotuarele de prin Centru. Tot mai mulţi oameni sunt nemulţumiţi că autorităţile locale i-au abandonat total, iar plângerile au ajuns şi la mine", spune consilierul local Oana-Claudia Iurescu, care a luat oraşul la pas şi a aflat că lucrurile nu sunt cum ar trebui. Mai întâi a mers în cartierul Micro 13B, acolo unde zona de lângă Şcoala nr. 38 este sufocată de maşinile parcate peste tot: pe spaţiile verzi, pe trotuare, chiar şi în vechiul părculeţ de lângă unitatea de învăţământ. "Am înţeles că la blocurile din zona respectivă sunt familii care au în componenţă mulţi copii. Aşadar, se justifică amenajarea unui parc modern, cu toate dotările necesare astfel încât copiii să fie în siguranţă", ne explică Oana-Claudia Iurescu care este de părere că acesta ar putea fi amplasat chiar lângă şcoala din cartier, în dreptul blocurilor B2, C5, C6 şi C7. "În dreptul blocului B2, oamenii şi-ar dori o parcare modernă, care să poată adăposti toate maşinile riveranilor străzii Furnaliştilor. Spaţiu este, trebuie doar să ştim să-l gestionăm", ne mai spune consilierul local PMP Galaţi.

Străzi începute, dar neterminate

Alţi localnici au semnalat faptul că unele străzi au fost începute şi neterminate de ani de zile. Consilierul local a mers în teren, pentru că situaţia părea ireală. Din păcate, oamenii au avut dreptate. "Nu este posibil să te apuci de reabilitat o stradă şi să o laşi neterminată, pe o porţiune de 50-100 de metri, din motive absolut necunoscute. Cum mai ai curajul să treci pe acolo şi să le ceri oamenilor să te voteze promiţându-le că le faci şi le dregi când tu nu eşti în stare să termini o amărâtă de străduţă? Am primit mai multe apeluri disperate de la oamenii care locuiesc pe străzile 13 Decembrie, între numerele 1 şi 13, şi Feroviarilor, între numerele 1 şi 18. Ştiţi cum arată acolo carosabilul: pietruit şi deteriorat. Aşa figurează şi în registrele Primăriei. Şi probabil că aşa va rămâne mult timp de acum încolo. De trotuar nici nu poate fi vorba", ne povesteşte Oana-Claudia Iurescu.
Alţi gălăţeni au chemat-o pe Oana-Claudia Iurescu în cartierul Traian Nord, acolo unde a găsit o privelişte absolut dezolantă. "Peste tot predomină noroiul, mizeria, câinii comunitari. Iarna este, pentru cei mai mulţi oameni de acolo, anotimpul în care nu-şi scot deloc cizmele de cauciuc. Canalizarea există doar visele cele mai frumoase ale locatarilor de pe străzile Egretei şi Malul Brateş. Plătesc, în schimb, taxe şi impozite ca orice alt gălăţean. Este, dacă vreţi, un ţinut uitat de timp. Nu este posibil ca în anul 2019 totul să arate ca la ţară! Pe strada Jderului, să ferească Dumnezeu să fie nevoie de intervenţia unor autospeciale SMURD sau de Pompieri pentru că efectiv nu au pe unde ajunge. Strada s-a «subţiat» atât de tare, prin «bunăvoinţa» unor locatari, încât abia dacă intră un biet autoturism! Ca să nu mai vorbim că strada nici măcar nu apare pe hărţile online!", mai spune revoltată Oana-Claudia Iurescu.

Reparaţie morală pentru oamenii din cartierele mărginaşe

Cum consilierul local Oana-Claudia Iurescu consideră că este puţin probabil ca responsabilii din Primărie care concep bugetul local să prevadă sume şi pentru reabilitarea acestor obiective, va scrie personal şi va depune amendamente care să prevadă aceşti bani. "În ultimii ani s-a mizat foarte mult pe cârpeli. Banii de la investiţii s-au scurs către alte direcţii, doar de anumite cercuri de interese ştiute. Domnilor din Primărie care faceţi strategii de modernizare a oraşului, să ştiţi că şi locatarii cartierelor mărginaşe plătesc taxe şi impozite. Galaţiul nu are doar centru. Îi asigur pe oameni că voi continua să merg prin oraş, să culeg nemulţumirile oamenilor şi să le aduc la cunoştinţa celor ce ne conduc. Asta mi-e meseria, n-am ce face!", a concluzionat consiliera PMP.


Articole înrudite