19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe final de mandat, Consiliul Judeţului face angajări
Pe final de mandat, Consiliul Judeţului face angajări

Ultima şedinţă de Consiliu Judeţean din luna martie a acestui an nu a mai avut ecoul marilor înfruntări dintre grupările "prinse" în administrarea banului public, la fel ca în anii trecuţi. Probabil şi pentru că se apropie cu paşi repezi alegerile locale şi fiecare dintre aleşi (încă) mai vrea un loc la masă sau, de ce nu, să încaseze o indemnizaţie în plus pentru numirile în diverse comisii şi comitete.
Pentru consilierul PSD Dan Lilion Gogoncea, numit în locul fostului coleg Butunoiu (exclus din partid şi funcţiile administrative) la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Galaţi pentru un mandat (final) de aproximativ două luni, faptul că mai poate încasa ceva bani în plus pentru timpul petrecut în CJ nu a creat nicio emoţie deosebită. Ba chiar a dat naştere la câteva comentarii hilare din partea fostului preşedinte al forului superior gălăţean, privind destinaţia viitoare a banilor primiţi (nu daţi). Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu noul ales, Vasile Neagu, pus în locul fostului consilier judeţean PSD (migrat la PMP) Dorin Butunoiu. Chiar dacă a mai fost o dată în postura de consilier judeţean, noua alegere (chiar dacă doar pentru câteva luni) a putut să îi provoace ceva emoţii, în condiţiile în care validarea lui s-a făcut la doar un vot diferenţă.

Câteva instituţii din subordine au nevoie de personal calificat

Un alt punct pe ordinea de zi a făcut public faptul că la CJ Galaţi există o funcţie de execuţie vacantă iar consilierii au hotărât că se poate încadra personal de specialitate. "Dată fiind creşterea numărului misiunilor de control, precum şi creşterea numărului sesizărilor direcţionate către această structură, se impune creşterea numărului de personal încadrat pe funcţii publice specifice de auditor", s-a arătat în raportul depus la proiectul de hotărâre. Un alt proiect de hotărâre care priveşte personalul din subordinea CJ Galaţi şi care generează sume în plus pentru angajaţi a fost cel privind schimbarea încadrării unor funcţionari care au promovat nişte examene interne la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi. Câteva locuri în plus, pentru angajări, s-au aprobat şi la Şcoala Gimnazială Specială "Constantin Pufan", personal nedidactic, modificându-se organigrama în sensul adoptării măsurilor legale "de îmbunătăţire a activităţii de învăţare, instruire, compensare, recuperare şi protecţie specială a copiilor/ elevilor/ tinerilor cu cerinţe educative speciale din cadrul sistemului de învăţământ special şi special integrat" din judeţul Galaţi. Şi la Biblioteca „V.A.Urechia” s-a solicitat aprobarea înfiinţării a noi posturi de specialitate prin crearea unor noi structuri necesare pentru derularea optime a activităţilor bibliotecii (cercetare şi achiziţii publice). De asemenea, conducerea instituţiei a înfiinţat şi o nouă filială locală a bibliotecii, Filiala nr. 5 “Hortehsia Papadat Bengescu”, în cartierul Dunărea. Potrivit documentelor depuse la mapa consilierilor, toate posturile nou înfiinţate vor fi ocupate de personal deja încadrat în organigrama bibliotecii în alte sectoare, care va fi transferat prin desfiinţarea vechilor funcţii.
Singurii care, încă, nu au reuşit să se conecteze la banul public sunt cei care au fost solicitaţi de conducerea CJ Galaţi, în vederea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare. Motivarea susţinută scris, la dosarul depus la mapă, "volumul mare şi complex al activităţii juridice desfăşurat în cadrul Serviciul contencios şi probleme juridice din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, precum şi numărul redus de consilieri juridici din cadrul Serviciului contencios şi probleme juridice", nu a convins nici de această dată consilierii judeţeni că este oportună plata consistentă a unui astfel de contract.


Articole înrudite