28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PMP Galaţi mimează opoziţia faţă de o machetă de carton a primarului
PMP Galaţi mimează opoziţia faţă de o machetă de carton a primarului

Preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a găsit un mod inedit de a semnala administraţiei locale problemele din Galaţi. Acesta a aşezat la ieşirea din oraş spre localitatea Smârdan o machetă din carton, în mărime naturală, a primarului Ionuţ Pucheanu. ”De mai bine de un an, pe podul de 10 metri care face legătura pentru maşinile grele (de peste 3 tone) între Galaţi şi combinat se circulă pe un singur sens, pentru că Primăria Galaţi nu a găsit resursele necesare pentru a-l consolida. Puki a reuşit, prin incompetenţa sa proverbială, să aplice o lovitură majoră celor de la Combinat care reuşesc să-şi transporte cu dificultate produsele din cauza acestui pod şubred. Deşi consilierele PMP i-au atras atenţia repetat că e o problemă majoră acolo, iar drumul aparţine de Municipiul Galaţi, Pucheanu a declarat în mai multe rânduri că nu-l interesează. Mai mult, a refuzat să se şi deplaseze pentru a vedea situaţia din teren, pe motiv că e prea ocupat. Îi promit incompetentului nostru primar că voi lua această machetă de carton cu chipul său şi o voi plimba prin oraş pentru a vedea măcar ea realităţile dureroase generate de incompetenţă şi corupţie”, scrie Cătălin Cristache pe pagina sa de Facebook. 

Iniţiativa ar fi lăudabilă şi ingenioasă, însă deputatul PMP doar mimează opoziţia prin intermediul unor metode cât mai atractive de a-şi face imagine în an electoral în condiţiile în care la şedinţa de consiliu local de săptămâna aceasta, cele două consiliere locale PMP nu au fost prezente. În plus, acestea se pare că nu şi-au informat şeful că în luna iunie a acestui an Consiliul Local Galaţi a aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul „Consolidare şi modernizare pod din beton armat situat în Galaţi – Calea Smârdan (DJ251) în zona intersecţiei cu strada Fileşti”, hotărâre la care cele două consiliere PMP (Nicoleta Badiu şi Oana Claudia Iurescu) nu au fost nici pentru, nici împotriva, ci s-au abţinut.

Ar fi multe de făcut în Galaţi, iar opoziţia are multe de reproşat administraţiei locale, însă preferă să scoată în evidenţă probleme care deja au fost abordate. Totul arată ca şi cum PMP-ul îi ridică mingea la fileu primarului care va putea spune că problema este deja în curs de rezolvare.

 

Articol pe această temă: Podul din beton din Calea Smârdan, în zona intersecţiei cu strada Fileşti, în stare avansată de degradare (GALERIE FOTO)


Articole înrudite