26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi a ales dintr-un car încărcat 2 candidaţi la Primărie
PNL Galaţi a ales dintr-un car încărcat 2 candidaţi la Primărie

Iată că, după ce mulţi penelişti - tinere speranţe au tot umplut reţelele de socailizare cu ideile şi planurile lor pentru Galaţi pentru a se remarca în cursa internă pentru stabilirea candidatului ce ar trebui să-l bată măr în alegeri pe actualul primar s-au înscris doar doi. Conducerea locală a partidului a validat doar două candidaturi, urmând ca şefii de la centru să aleagă candidatul la Primăria municipiului Galaţi dintre consilierul local Onuţ Atanasiu şi cumătrul lui George Stângă, şi anume Nicolae-Petrişor Potec. De Onuţ Atanasiu a mai auzit lumea prin oraş, ba în calitate de profesor, ba de când se mai contrează cu primarul prin şedinţele de Consiliu Local. Unor paticipanţi la aceste consilii le-a rămas vie în memorie opoziţia vehementă pe care acesta a făcută într-o şedinţă în care s-a luptat din răsputeri împotriva faptului că puterea aflată în fruntea oraşului a vrut să numească o stradă ”Aleea Lalelelor”. Despre Nicolae-Petrişor Potec cetăţenii urbei ar putea să-şi amintească vag despre faptul că la un moment dat era în PDL, apoi a sărit în barca PMP, pentru ca mai apoi să vină la penelişti, dar şi ceva probleme ”evazioniste”.
”Câştigătorul” va fi ales după ce PNL-ul va face un sondaj de opinie din care va trebui să rezulte notorietatea fiecăruia, iar conducerea centrală a partidului va decide dacă se va merge pe unul dintre cei doi candidaţi, dar la fel de bine se poate decide şi că niciunul nu are notorietate suficientă şi atunci Bucureştiul poate alege ca un alt membru de partid să devină candidatul potrivit.
Dar cel mai interesant este faptul că imediat după validarea candidaturilor celor doi, preşedintele municipalei PNL, Ştefan Baltă, a ieşit într-o conferinţă de presă în care a declarat că a decis să nu-şi depună candidatura pentru că nu se simte susţinut în condiţiile în care colaborarea dintre acesta şi preşedintele partidului la nivel judeţean, George Stângă, scârţâie din cauza unor probleme de comunicare.
Cu un candidat fără notorietate şi cu probleme de comunicare între judeţeana şi municipala de partid, PNL Galaţi mai bine s-ar apuca să-şi numere membrii de partid (în afară de cumetri, fini, cuscri şi alte rubedenii) să vadă dacă le mai ajunge să umple măcar un salon de nunţi sau de botez şi apoi să se decidă dacă mai are rost să se mai joace de-a ”alegerile”.


Articole înrudite