19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi: Cum ar putea scăpa Stângă de Baltă? Dizolvând Biroul Politic Judeţean după alegerile de la Municipală
PNL Galaţi: Cum ar putea scăpa Stângă de Baltă? Dizolvând Biroul Politic Judeţean după alegerile de la Municipală

Încă de luni seară (n.r. - 10 decembrie 2018) au început să se audă în mediul politic vorbe despre înfăptuirile fruntaşului PNL Galaţi, George Stângă. Acesta a bătut cu pumnul în masă la şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL Galaţi şi a decis să organizeze alegeri la Organizaţia Municipală. Decizia a venit pe fondul neînţelegerilor care sunt deja de notorietate cu preşedintele interimar al Municipalei, Ştefan Baltă. Ultimul clinci dintre cei doi a avut loc ca urmare a faptului că Ştefan Baltă a propus reducerea membrilor Municipalei de la 36 la 27. ”Eu am prezentat propunerea de a reduce Biroul Politic Local pentru eficientizarea activităţii, însă această propunere nu a fost supusă la vot pentru că dl. George Stângă nu a dorit şi a venit în schimb cu propunerea de a se organiza alegeri la municipiu într-un timp foarte scurt, adică pe 20 decembrie 2018. Aşa că am spus că dacă eu sunt problema şi de aceea se organizează aceste alegeri într-un timp atât de scurt, atunci am anunţat că îmi dau demisia, lucru pe care l-am şi făcut”, ne-a declarat Ştefan Baltă care a mai ţinut să precizeze că astăzi (11 decembrie 2018) este la Bucureşti cu treburi importante legate de activitatea sa în calitate de prorector al Universităţii Dunărea de Jos.

PNL Galaţi a considerat că ar putea spăla imaginea partidului erodată de scandalurile interne închizând gura presei cu un comunicat care ar putea avea titlul ”Cronica unei morţi anunţate”, dar nu scrisă de Gabriel Garcia Marquez, ci de George Cătălin Stângă. ”Organizaţia Municipală a PNL Galaţi îşi va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate în urma şedinţei Biroului Politic Judeţean din data de 10 decembrie. În prezent, administrarea organizaţiei este asigurată interimar de o structură numită în luna iulie a acestui an, interimat ce trebuia să fie pe o perioadă limitată, de 90 de zile, şi a fost deja prelungit. Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată ci aleasă direct de membrii partidului. La alegerile din 20 decembrie se pot înscrie toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile statutare”, scrie în comunicatul transmis presei în acestă dimineaţă. Nu putem să nu remarcăm sintagma ”noua conducere” care ar putea fi cea veche, dacă cei care conduc în prezent organizaţia ar decide să candideze, iar votul le-ar fi favorabil. Dar probabil cărţile deja au fost făcute sau cel puţin cei vechi vor fi ”determinaţi” să se retragă, după aceeaşi metodă folosită şi cu Ştefan Baltă.

Trebuie menţionat că Ştefan Baltă şi-a dat demisia doar din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Muncipale, nu şi din cea de vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean. E clar că Stângă face tot posibilul să-l elimine pe Baltă din PNL, iar dacă acesta nu renunţă de bunăvoie la vicepreşedinţia judeţeană, lui Stângă nu-i rămâne decât să-şi dizolve propriul Birou Politic Judeţean al cărui cap este şi să facă alegeri până la Revelion.

Dacă mai este vreun gălăţean care crede că există opoziţie în Galaţi, îi sugerăm să-şi ia gândul, căci partidele aflate la putere nici nu răsuflă de frică să nu-l deranjeze pe şeful PNL-ului gălăţean în demersul lui de a distruge orice urmă de liberalism în propriul partid.


Articole înrudite