25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi, în moarte clinică, dar cu "cumetreala" la cele mai înalte cote
PNL Galaţi, în moarte clinică, dar cu "cumetreala" la cele mai înalte cote

PNL Galaţi, în moarte clinică, dar cu "cumetreala" la cele mai înalte cote. Eşecul ruşinos al PNL Galaţi are efect invers: "cumetreala" va fi şi mai aprigă la conducerea partidului!

La PNL Galaţi, după eşecul ruşinos de la alegerile locale din 9 iunie 2024, se continuă "cumetreala" şi stilul de conducere heirupist împletit cu miserupism din partea şefului organizaţiei, George Stângă (foto jos ). Reamintim că rezultatele obţinute în judeţ de PNL Galaţi situează filiala pe ultimul loc în partid (18%), iar la nivelul muncipiului Galaţi (8%), de la 6 consilieri locali, liberalii vor avea acum doar 3 mandate, căci PACT şi AUR s-au situat pe locul 2 şi 3, după PSD.

După ruşinea că în municipiul Galaţi (localitatea în care de altfel Stângă şi-a axat cu predilecţie campania electorală în detrimentul propriului candidat la municipiu, Onuţ Atanasiu) partidul istoric PNL a fost lăsat mult în urmă de tânărul partid local "PACT pentru Galaţi" şi de AUR, s-au anunţat o serie de demisii liberale.

Citeşte şi PNL Galaţi, dezastru la alegerile locale, atât în Galaţi, cât şi la nivel naţional. Demisii şi acuzaţii de sabotaj

Surse din interiorul partidului spun că dacă Onuţ Atanasiu (candiatul la funcţia de primar al municipiului Galaţi şi prim-vicepreşedinte al PNL Galaţi) şi consilierul local şi membru BPL, Laurenţiu Onose, şi-au dat demisia din funcţiile de partid «pe bune», nu la fel se poate spune şi despre demisia preşedintelui municipalei PNL Galaţi, Alexandru Şerban, precum şi a altor membri ai Biroului Politic Municipal. Acestora li s-ar fi cerut demisia de către şeful PNL Galaţi, în speranţa că aşa o să dea impresia de mare restructurare a partidului şi poate aşa se îndură conducerea de la Bucureşti să-l lase în funcţie.

Citeşte şi Onuţ Atanasiu şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Galaţi

Later edit: Alexandru Şerban a ţinut să precizeze că nu i s-a cerut demisia, ci a fost decizia lui pe care de altfel a facut-o publică printr-un comunicat de presă înaintat către redacţiile mai multor publicaţii şi despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul Preşedintele municipalei PNL Galaţi şi-a dat demisia după rezultatele ”dezamăgitoare” de la alegerile locale.

Citeşte şi Preşedintele municipalei PNL Galaţi şi-a dat demisia după rezultatele ”dezamăgitoare” de la alegerile locale

Mai mult, pe grupurile interne ale liberalilor gălăţeni, George Stângă a transmis un mesaj de neasumare şi de aruncat vina pe alţii (foto jos ). Totodată anunţă că va deveni foarte exigent cu cei care nu şi-au dat "inima şi sufletul" şi va elimina taberele şi grupurile din partid, probabil pentru a nu mai rămâne niciun intrus care să nu mai facă parte din marea lui familie de fini şi cumetri.

George Stângă perseverează în "cumetreală" şi deja în interiorul partidului, în spiritul mesajului transmis, se ştie că urmează să-l înscăuneze la preşedinţia municipalei pe cel mai destoinic dintre fini, pe Sorin Adrian Pîrvu (foto jos ). De ce destoinic? Pentru că pentru binele financiar al său şi al naşului său, a scobit şi a făcut afaceri cu balastierele până când a fost prins la faţa locului când coordona o operaţiune ilegală de excavare a agregatelor minerale în lunca Siretului, mai exact în zona cunoscută ca "Rotunda", şi i s-a întocmit dosar penal.


SURSA FOTO: FACEBOOK

Deşi a ars dubios câteva etape pentru a ajunge funcţionar public, Sorin Adrian Pîrvu, a fost numit, cu susţinerea naşului, în funcţia de şef al Agenţiei de Mediu Galaţi, funcţie pe care a ocupat-o doar câteva săptămâni, ca urmare a dezvăluirilor făcute de presă cu privire la dosarul penal, însă nu a rămas în afara sistemului bugetar şi a fost uns pe funcţie la şefia Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare (FTIF).

Citeşte şi Finul preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă, numit oficial la conducerea APM Galaţi

Înscăunarea acestuia urmează să fie făcută la următoarea şedinţă a Biroului Politic Judeţean a PNL Galaţi, asta dacă nu cumva membrii biroului se vor trezi şi vor vota pentru partid, pentru comunitate şi nu pentru interesele personale ale lui George Stângă. Cel mai probabil asta nu se va întâmpla, căci liberalii vocali, cu coloană vertebrală au fost demult reduşi la tăcere sau au plecat din partid.

Asta dovedeşte că George Stângă, preşedintele PNL Galaţi, nu a înţeles nimic din ruşinoasele rezultate ale alegerilor locale din 9 iunie şi că se va căţăra pe «cadavrele» tuturor, dar mai ales pe «cadavrul PNL Galaţi», pentru a se menţine el pe linia de plutire, mai ales că organizaţia se află deja în «moarte clinică».


Articole înrudite