28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi: Modernizarea şcolilor româneşti prin investiţii semnificative
PNL Galaţi: Modernizarea şcolilor româneşti prin investiţii semnificative

Şcolile din România se bucură de investiţii semnificative în modernizare, cu finanţare asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat recent ministrul liberal al Educaţiei, Ligia Deca. Aceste investiţii vizează dotarea unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi şi din ţară cu echipamente tehnologice moderne, achiziţia de microbuze electrice şi dezvoltarea campusurilor de învăţământ dual.
Până în prezent, au fost încheiate peste 2500 de contracte pentru dotarea a aproape 6000 de unităţi de învăţământ cu table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare şi alte echipamente la standardele tehnologice actuale. Aceste investiţii vor contribui la îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi la adaptarea şcolilor la cerinţele secolului 21.
În plus, prin PNRR se finanţează şi achiziţia de microbuze electrice, o măsură care va facilita transportul elevilor şi va contribui la protejarea mediului. De asemenea, se vor dezvolta campusuri de învăţământ dual, o iniţiativă care va îmbina teoria cu practica şi va ajuta la formarea de profesionişti bine pregătiţi pentru piaţa muncii.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat angajamentul său faţă de aceste investiţii şi a asigurat comunitatea şcolară de sprijinul său. "Mă bazez în continuare pe hotărârea, implicarea şi determinarea de a duce la bun sfârşit toate investiţiile şi vă asigur că voi oferi tot sprijinul meu întregii comunităţi şcolare, pentru a ne atinge scopul - acela de a asigura un învăţământ de calitate pentru fiecare elev din România, adaptat la specificul fiecărei comunităţi locale", a declarat Deca.
Aceste investiţii reprezintă un pas important în modernizarea sistemului de învăţământ din România şi în adaptarea acestuia la nevoile şi cerinţele secolului 21. Prin aceste măsuri, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formarea de profesionişti bine pregătiţi pentru piaţa muncii.


Articole înrudite