06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Poate că profeţiile despre 2012 se vor adeveri în cadrul clasei noastre politice”
„Poate că profeţiile despre 2012 se vor adeveri în cadrul clasei noastre politice”
„Îmi vreau ţara înapoi”! Cam aşa îşi începe orice răspuns când vine vorba de intrarea sa în politică. Proaspăt ales preşedinte al Partidului Verde, Mugur Mihăescu şi-a început traseul prin ţară şi a trecut şi prin judeţul nostru. Mai întâi la Tecuci, după cum v-am anunţat încă de ieri, apoi la Galaţi. Împreună cu echipa sa, din care mai fac parte Ovidiu Iane – vicepreşedinte (fost candidat la preşedinţia României) şi Silviu Dumitru – secretar general, au luat România ”la pas”, încercând să arate oamenilor că politica se poate face şi altfel decât din fotoliile comode de la Bucureşti. Prin Manifestul „Ajunge! Se poate altfel!”, Partidul Verde va transmite tuturor românilor că ţara are nevoie de o politică responsabilă, făcută în interesul cetăţenilor şi, fireşte, pentru protejarea mediului care ne asigură existenţa.
”Poate că profeţiile despre 2012 se vor adeveri în cadrul clasei noastre politice”, a glumit Ovidiu Iane.  Aparent, discursul nu e mult schimbat faţă de ce auzim zi de zi la televizor. Sunt doar feţe relativ noi, care nu promit să refacă România ca prin farmec, ci doar oferă o alternativă celor care pentru clasa politică actuală sunt cetăţeni doar o dată la 4 ani sau când se face un recensământ. Se recomandă ca un partid mic şi curat, gata să intre în Parlament şi să se apuce de treabă. Dar pentru asta e nevoie de oameni, e nevoie de români care chiar să înţeleagă că din când în când şi ei pot schimba ceva în ţara lor.
”Au vândut tot din ţara asta şi nu au pus nimic în loc. Cu ce s-a schimbat oraşul dumneavoastră în ultimii 20 de ani? Asta încerc să fac cu noua mea echipă. În ţara noastră încă se pot face bani, încă se poate face treabă. Vrem să lucrăm proiecte, chiar proiectele lor, dar să le lucrăm, să punem din nou mâna pe mistrie şi să construim în România împreună, nu dezbinaţi. Românii nu pot mânca hârtii ce zac prin sertare”, spune Mugur Mihăescu, în stilu-i caracteristic.
De la teorie la practică e cale lungă, mai ales pentru un partid aflat la început de drum şi pe care îl pândeşte şi o modificare a legii electorale.
”Se urmăreşte introducerea unor garanţii financiare pentru partide. Ai 10 milioane de euro, poţi să încerci să faci ceva. Nu ai...” a spus Silviu Dumitru.
Alături de colaboratorii săi, Mugur Mihăescu va participa în zilele următoare, la Budapesta, la Reuniunea Verzilor Europeni, unde vor aborda şi acest subiect, al modificării legii electorale, în vederea depunerii unei rezoluţii.
Ce să spunem? Oamenii se zbat, încearcă... dar o fac pe un teren contaminat iar o infectare cu microbul de care suferă acum toată clasa politică românească este, probabil, inevitabilă.

Articole înrudite