28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atât liderul liberalilor locali, deputatul Victor Paul Dobre, cât şi purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Claudiu Brânzan, ambii foşti prefecţi ai Galaţiului, îl critică intens pe actualul prefect, reproşându-i diferite chestiuni.

Absenţa bugetului judeţului inflamează zona galbenă

Liberalul Dobre, care a ocupat şi fotoliul de secretar de stat MAI în mandatul guvernării Tăriceanu, este exasperat de faptul că bugetul judeţului, deşi aprobat de consilierii judeţeni atât în şedinţa ordinară a lunii ianuarie, precum şi în cea extraordinară de săptămâna trecută, rămâne invalidat. Prefectul cercetează împreună cu aparatul juridic amendamentele opoziţiei privind repartizarea unor fonduri, mutate din zona investiţiilor în drumuri judeţene spre drumuri comunale. Deşi timp de 3 ani de zile consilierii au sprijinit viziunea privind modernizarea infrastructurii rutiere preponderent, iar pentru cea comunală alocările să fie mai modeste, pentru ca în timp şi infrastructura comunală să fie dezvoltată după ce va fi existat o reţea rutieră judeţeană bine dezvoltată, deodată, tocmai în an electoral, consilierii judeţeni USL au decis să inverseze strategia de dezvoltare a judeţului, asupra căreia conveniseră anterior. Dobre atrage însă atenţia că din cauza unei singure file din buget, asupra căreia îşi opreşte prefectul analizele, bugetul nu este însă adoptat, fapt fără precedent.

Din zona roşie vin răvaşe şi critici legate de comunicarea şi imaginea instituţiei

Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD, fost prefect în guvernarea Boc din perioada PDL-PSD, a decis să îi trimită succesorului său o scrisoare deschisă, în care reclamă în scris: invalidarea suspendării mandatului de consilier judeţean al lui Alexandru Teodorescu (exclus din PSD din cauza susţinerii pro-Chebac); trenarea situaţiei din CL Bălăşeşti, unde un consilier local nu este validat iar un altul este incompatibil, fiind şi consilierul personal al edilului; situaţia lui Chebac, pe care PSD ar dori să o rezolve nu prin propria asumare a mazilirii lui Chebac, ci ar prefera ca această castană să fie scoasă din foc prin mâinile prefectului. PSD-iştii nu l-au exclus încă pe Chebac din partid, deşi au decis să nu îi mai acorde susţinerea privind candidatura pentru încă un mandat la conducerea judeţului, printr-un vot în care a fost forţată desemnarea lui Nicolae Bacalbaşa, iar Chebac şi-a anunţat intenţia de a se înscrie în această cursă, cu susţinerea cui va decide să i-o ofere, a oricărui partid, precum şi a societăţii civile, a comunităţii.

Lovitură la imagine

De mult timp nu mai este un secret faptul că Prefectura are nişte probleme la capitolul imagine. Noi le-am semnalat pe multe dintre aestea, dar nici nu am stabilit drept scop existenţial vânarea greşelilor de acest tip ale Prefecturii. Acestea au apărut şi în perioada succedării codurilor, dar fiindcă preocupările majore ale comunităţii erau legate de readucerea căilor de acces în stare funcţională, precum şi salvarea vieţilor, am amânat consemnarea stângăciilor de imagine şi comunicare ale Prefecturii. 
Însă fostul prefect Claudiu Brânzan a contorizat numeroasele declaraţii contradictorii venite din partea Prefecturii, de multe ori chiar de la prefect, ce au generat confuzie şi dezinformarea gălăţenilor: versurile din comunicatele oficiale, datele inexacte şi incomplete oferite tardiv de instituţie şi, nu în ultimul rând, premiera privind reclama pentru un politician PDL făcută prin intermediul unui comunicat al Prefecturii, situaţie fără precedent.

Prefectul a cerut un răgaz

Contactat telefonic, prefectul Paul Florea a precizat că va convoca astăzi (marţi 21 februarie - n.r.) toată presa locală şi corespondenţii presei centrale pentru a răspunde public acuzaţiilor formulate de predecesorii săi.

Articole înrudite