19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conducerea Asociaţiei Comunelor din România este nemulţumită de faptul că premierul Victor Ponta nu a dat curs invitaţiei de a se întâlni cu reprezentanţii acestei asociaţii care i-au transmis o adresă cu principalele doleanţe ale primarilor şi viceprimarilor din ţară. Potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către preşedintele la nivelul judeţului Galaţi al acestei asociaţii, Gheorghe Bute, primarii vor ca drepturile lor să fie respectate iar legislaţia să fie clarificată în ceea ce priveşte desemnarea lor ca membri în cadrul unor consilii de administraţie sau adunări generale ale acţionarilor.
„Nu dorim modificarea legii ANI, în ceea ce priveşte primarii care sunt declaraţi incompatibili de către ANI pot apela la instanţe, dar dorim ca actuala legislaţie să fie clarificată”, ne-a declarat primarul Gheorghe Bute.
Conducerea Asociaţiei Comunelor îi cere premierului să stabilească o întâlnire în cadrul căreia să fie discutate problemele şi doleanţele edililor din ţară şi apreciază faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a avut o întâlnire informală cu unii dintre reprezentanţii asociaţiei, fiind stabilită o întâlnire de lucru pe data de 5 septembrie. Premierul Ponta a declarat recent că reprezentanţii acestei asociaţii nu ar fi decât interesaţi să îşi rezolve problemele legate de incompatibilitate şi că el se simte, în acest sens, şantajat. Primarul Bute respinge acuzaţiile aduse de primul ministru pe care îl îndeamnă să citească lista cuprinzând ofurile aleşilor locali.

Articole înrudite