29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul din Drăguşeni găsit în incompatibilitate şi conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul
Primarul din Drăguşeni găsit în incompatibilitate şi conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă şi a sesizat organele de urmărire penală, în cazul primarului comunei Drăguşeni, din judeţul Galaţi, Dumitru Vintilă.
Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai 2018 - 08 mai 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar şi o funcţie contractuală în cadrul Primăriei Comunei Drăguşeni. De asemenea, în calitate de primar a semnat acte administrative aferente unui proiect derulat de Primăria Drăguşeni, în cadrul căruia a deţinut o funcţie contractuală în perioada 10 mai 2018 - 08 mai 2021, producând un folos material pentru sine.
"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşirea de către Vintilă Dumitru a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat la data de 09 mai 2018 contractul individual de muncă încheiat între Primăria Comunei Drăguşeni, reprezentată legal de primar în calitate de angajator şi Vintilă Dumitru în calitate de angajat, pe o funcţie contractuală în cadrul primăriei", precizează ANI.
Deşi a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, primarul din Drăguşeni nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, mai menţionează ANI.


Articole înrudite