Pro România propune 10 măsuri pentru "repornirea" ţării Recomandat

Miercuri, 22 Aprilie 2020 10:01
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pro România propune 10 măsuri pentru "repornirea" ţării, printre care deschiderea pe 4 mai a activităţilor economice, pe 11 mai sau 18 mai a şcolilor şi pe 1 iunie a activităţilor sportive, culturale, restaurantelor, precum şi redefinirea categoriilor vulnerabile, după alte criterii decât cel de vârstă, informează Agerpres.
"Este inacceptabil să-i luăm pe toţi cei de peste 65 de ani şi să-i închidem în hoteluri. Avem de-a face cu jigniri şi umilinţe inutile şi inumane pentru părinţii şi bunicii noştri. Nu aşa se face, nu îi scoţi din familie şi izolezi. Trebuie redefinite categoriile vulnerabile, iar vârsta nu este cel mai relevant criteriu. Ai persoane de 30-40 de ani cu afecţiuni cronice. Decizia trebuie luată în funcţie de starea generală de sănătate", a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta, conform unui comunicat de presă transmis marţi, 21 aprilie 2020.
Planul de 10 măsuri pentru "repornirea" ţării a fost aprobat de Biroul Executiv al Pro România care s-a reunit, marţi, în şedinţă online.
Partidul condus de Victor Ponta propune deschiderea activităţilor economice pe 4 mai, a şcolilor pe 11 mai sau pe 18 mai, activităţile sportive, culturale, evenimente şi restaurante - 1 iunie, cu respectarea restricţiilor medicale (mască, mănuşi, evitarea activităţilor care încalcă distanţarea socială), păstrarea restricţiilor şi a carantinei doar în zonele considerate focar pe durată determinată de maximum 15 zile (cu posibilitatea prelungirii în cazuri justificate), implementarea până la data de 11 mai a unui program naţional de testare COVID-19, cu 41 de centre judeţene de testare, cu o capacitate de minim 500 teste/zi/judeţ şi redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical şi social.
De asemenea, Pro România propune un program flexibil de activitate pentru instituţiile publice şi firmele private, cu păstrarea celor 40 de ore de activitate săptămânală, dar diferenţiat: program zilnic între 08.00 şi 21.00, activitate de luni până duminică, dar şi achiziţionarea şi distribuirea până pe 4 mai, la preţul de achiziţie, de către Unifarm a 100 de milioane de măşti şi mănuşi pentru populaţie.
Pro România mai propune acordarea până pe 15 mai a creditelor din programul IMM Invest, adoptarea până pe 4 mai a unui program naţional pentru sprijinirea agriculturii şi industriei alimentare, cu scutire de impozite şi taxe pe parcursul anului 2020, credite cu dobândă subvenţionată de stat, ajutor de stat pentru completarea salariilor.
Parlamentul trebuie să aprobe până pe 15 mai, la propunerea Guvernului, un programul naţional de investiţii în infrastructura mare, cu fixarea de termene de semnare şi demarare a lucrărilor, mai susţine Pro România.
Totodată, până pe 1 octombrie, să fie demarat programul de şcoală online - achiziţionarea şi distribuirea de laptopuri cu conectare internet şi cameră pentru toţi elevii.
"Nu este prima dată când Pro România prezintă public soluţii concrete. Pe 9 martie, preşedintele partidului, Victor Ponta, a prezentat un plan de 10 măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. În lipsa unei strategii proprii, Guvernul a adoptat şi implementat planul propus de Pro România", se menţionează în comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu