Programul economic al PSD: Creşterea medie cu 56% a salariilor bugetarilor

Vineri, 18 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Implementarea Legii salarizării unitare în domeniul bugetar este necesară pentru corelarea responsabilităţii muncii cu venitul primit şi pentru înlăturarea inechităţilor mari din acest sistem, existente în acest moment. PSD îşi propune să adopte Legea salarizării unitare şi să o aplice de la 1 iulie 2017.
Măsurile de relaxare fiscală şi măsurile de majorare a veniturilor vor conduce la o creştere medie a salariilor bugetarilor cu 56% în următorii 4 ani, dacă PSD va fi la guvernare. O primă creştere, cu 20%, va avea loc la 1 iulie 2017, iar apoi salariul va creşte gradual: cu 20% în 2018 faţă de 2017 (creştere aplicată la 1 iulie 2018) şi cu 8% în 2019 faţă de 2018 (creştere aplicată la 1 iulie 2019).
De asemenea, va fi prevăzut un buget de stimulare la nivelul fiecărei instituţii, reprezentând 5% din bugetul total. În plus, se vor plăti obligatoriu toate orele suplimentare, inclusiv gărzile personalului medical.
Nu în ultimul rând, fiecare salariat din sistemul bugetar va avea dreptul la un tichet de vacanţă pe an, la valoarea salariului minim pe economie.
„În acest an, ponderea salariilor în Produsul Intern Brut (PIB) este de 7,8%, în condiţiile în care media în Uniunea Europeană este de 12%. Românii sunt foarte muncitori şi merită să fie plătiţi mai bine, să trăiască mai bine. Merită să fie remuneraţi la standardele UE. Dacă PSD va prelua guvernarea, aşa cum ne-am propus şi cum sperăm că se va întâmpla, prin votul românilor, programul nostru de creştere a veniturilor tuturor categoriilor de salariaţi va face ca ponderea salariilor în PIB să ajungă la 8,9%, iar asta se va vedea în nivelul de trai al populaţiei”, spune Viorel Ştefan, deputat PSD.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu