01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rareş Bogdan la Galaţi: "Vreau să câştigăm Primăria Galaţi, aşa cum vom câştiga şi Primăria Tecuci"
Rareş Bogdan la Galaţi: "Vreau să câştigăm Primăria Galaţi, aşa cum vom câştiga şi Primăria Tecuci"

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Rareş Bogdan, se întâlneşte astăzi, vineri, 13 septembrie 2019, cu oamenii din mai multe localităţii gălăţene. Este prima sa vizită în calitate de europarlamentar într-o filială judeţeană.

«Mă doare că un astfel de oraş, un astfel de judeţ poate să aibă această situaţie»

"Este practic prima mea vizită, în calitate de europarlamentar, într-o organizaţie judeţeană, având astăzi cinci întâlniri succesive, inclusiv o manifestare cu peste 500 de oameni, membri şi simpatizanţi, aici la Galaţi. Mă bucur că încep aceste vizite într-un judeţ care trebuie câştigat de liberali şi care arată extrem, extrem, de prost. O spun cu mare durere pentru că pentru mine România nu este diferită nici la Satu Mare, nici la Galaţi, nici la Cluj, nici la Olt, nici la Brăila şi mă doare că un astfel de oraş, un astfel de judeţ poate să aibă această situaţie. Este incalificabil să stai la o barieră, la Drajna, 45 de minute alături de persoane care trebuie să ajungă la şcoli, la grădinţe, este prea mult pentru o ţară care vrea să fie europeană.

«Sper ca pe listele noastre (...) să îşi facă loc cât mai multe femei»

Le aştept pe toate doamnele să vină alături de mine şi să le susţin, pentru că sunt un mare susţinător al «gender balance», nu doar în Parlamentul European şi la nivel european, ci mai ales la nivelul României, de aceea sper ca pe listele noastre de consilieri locali şi judeţeni, în rândul candidaţilor de primari şi, cu siguranţă, pe listele de Parlament, să îşi facă loc cât mai multe femei, voi susţine acest lucru. Din păcate, astăzi din cei 14 europarlamentari este o singură femeie. Voi veni nu doar la Galaţi pentru a susţine candidaţii noştri.

«Vreau să câştigăm Primăria Galaţi, aşa cum vom câştiga şi Primăria Tecuci»

M-am învârtit un pic în oraş şi este dureros, dumneavoastră ştiţi, dar să ştiţi că Clujul nu este într-o altă ţară, Suceava nu este într-o altă ţară este în aceeaşi ţară, ca şi Sinaia, şi nu poate fi o diferenţă atât de mare între ele, la felul cum arată străzile, trotuarele, spaţiile verzi din Deva, Sibiu şi chiar Timişoara şi Galaţi. Vreau să câştigăm Primăria Galaţi, aşa cum vom câştiga şi Primăria Tecuci. Europarlamentarii liberali au reuşit să aducă primii bani europeni pentru despăgubiri, este vorba despre 8,5 milioane de euro, pentru satele şi comunele din nordul Moldovei, afectate de inundaţiile din 2018, martie-aprilie. Banii au fost aprobaţi, până pe 1 octombrie vor ajunge în satele din nordul Moldovei.

«Doamna Dăncilă este obligată să meargă în Parlament pentru vot»

Am văzut că doamna Dăncilă s-a urcat pe stâlpi, sau a fost urcată pe stâlpi, şi este foarte implicată, spune dânsa, nu ştiu în ce este implicată, ştiu însă că trebuie să se prezinte în Parlamentul României. Preşedintele României, cel care îl susţinem pentru un nou mandat de preşedinte, a fost extrem de clar: s-a schimbat configuraţia Guvernului, domnul Tăriceanu are ştampila, nu ştiu pe cât la sută mai are ştampila, deci ALDE este retras de la guvernare, şi chiar dacă anumiţi miniştri se întorc în Guvern, doamna Dăncilă este obligată să meargă în Parlament pentru vot. Iar dacă nu va trece de acest vot, pentru că există această teamă de Parlamentul României, deşi ei declară că au majoritate, atunci Guvernul este căzut. Echivalează această trecere prin Parlament cu o moţiune de cenzură. Dacă doamna Dăncilă îşi trece Guvernul prin Parlament, reuşeşte asta, va fi complicat pentru noi, cei din opoziţie, să înaintăm moţiunea de cenzură, pentru că sorţii vor fi mult mai puţin câştigători decât se arată astăzi la orizont. Guvernul, în momentul în care se înaintează moţiunea de cenzură, va cădea.

«Nu am nici cea mai mică emoţie că nu vom câştiga alegerile prezidenţiale»

Acum, nu am nici cea mai mică emoţie că nu vom câştiga alegerile prezidenţiale, dar trebuie să ne mobilizăm extrem de serios şi, de asemenea, vreau să le câştigăm la scor. Dacă în 2014, preşedintele Iohannis a câştigat cu 6,4 milioane de voturi, îmi doresc ca la aceste alegeri, preşedintele să ia măcar acelaşi număr de voturi ca în 2014", a declarat la Galaţi, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

Orice colaborare cu PSD, exclusă

În cazul în care Guvernul va pica la o moţiune de cenzură, Rareş Bogdan a precizat că exclude din capul locului orice colaborare cu Partidul Social Democrat (PSD), iar cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) există posibilitatea unei colaborări doar dacă aceştia înţeleg, şi o spun răspicat, că România este un stat unitar. De asemenea, acesta a mai precizat că în Partidul Popular European (PPE) s-a decis delegaţia pentru negocierea postului Laurei Codruţa Koveşi ca până la finalul lunii decembrie să fie numită procuror european.


Articole înrudite