20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Război în instanţă pentru site-ul romaniameritamaimult.ro: PSD a dat în judecată PNL
Război în instanţă pentru site-ul romaniameritamaimult.ro: PSD a dat în judecată PNL

Partidul Naţional Liberal (PNL) a găsit o metodă inedită de a trolla PSD în campania pentru alegerile europarlamentare, înregistrând domeniul cu sloganul social-democraţilor romaniameritamaimult.ro, în data de 28 martie 2018 până în data de 27 martie 2020. PSD a dat în judecată PNL şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti (Institutul care gestionează domeniile de internet .ro) acuzând încălcarea drepturilor de autor din partea peneliştilor care au înregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democraţilor romaniameritamaimult.ro. În momentul în care este accesată această adresă de internet, este afişat un mesaj ironic la adresa PSD şi apoi vizitatorul paginii este redirecţionat către pagina de facebook a PNL, relatează HotNews.ro.

Robert Sighiartău, secretar general PNL, a declarat pentru HotNews.ro: "Noi am cumpărat acest domeniu, este o piaţă liberă. Domeniul e proprietatea PNL. L-am cumpărat pentru că inclusiv noi, PNL, credem că România merită mai mult. Am redirecţionat de pe acest domeniu pe domeniul PNL pentru că România merită mai mult decât PSD, merită să fie în primul rând, nu la coada Europei unde ne duce PSD. Adevăta judecată cu PSD va fi pe 26 mai. Orice om profesionist ştie că atunci când îşi alege un slogan, o identitate, trebuie să facă două lucruri să-şi cumpere domeniul şi să-l înregistreze la OSIM. Ei, pentru că nu sunt profesionişti şi arată o lipsă clară de compentenţă, au uitat să înregistreze domeniul".

Informaţiile afişate pe site-ul ICI, arată că în acest caz au fost deschise luni, 8 aprilie 2019, două procese la Tribunalul Bucureşti - dosarul 10260/3/2019 (având ca obiect: "drept de autor şi drepturi conexe obligaţia de a face") şi dosarul 10262/3/2019 (având ca obiect "ordonanţă preşedinţială drepturi de autor"). În ambele dosare, PSD are calitatea de reclamant, pârâţii find PNL şi Insitutul Naţional de Cercetare în informatică (ICI).


Articole înrudite