19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se organizează şedinţele de constituire pentru consiliile locale şi cel judeţean
Se organizează şedinţele de constituire pentru consiliile locale şi cel judeţean

Joi, vineri şi sâmbătă (23-25 iunie) se vor desfăşura şedinţele de constituire ale tuturor consiliilor locale, precum şi cea pentru Consiliul Judeţului. S-au înţeles sau nu cum îşi vor realiza majorităţile, partidele trebuie să îşi finalizeze negocierile dintre ele. Chiar dacă Galaţiul, în linii mari, dincolo de contestaţiile liberalilor, este fief PSD, pe alocuri social democraţii vor mai avea nevoie de susţinerea unor consilieri pentru a obţine majoritatea. Dacă există partide care nu şi-au trimis situaţia financiară la Perfectură (până în prima parte a zilei de miercuri, doar PSD şi PNL respectaseră această prevedere legală), atunci au toate şansele să îşi piardă mandatele de consilieri câştigate în alegeri.
Prefectura a alocat 16 funcţionari care vor participa la şedinţele de constituire a consiliilor locale în toate localităţile judeţului nostru şi va posta pe site-ul său calendarul acestor prime şedinţe.
Conform rapoartelor Poliţiei şi Jandarmeriei prezentate în cadrul Colegiului Prefectural, desfăşurat miercuri în sala mare a Prefecturii, în urma scrutinului din 5 iunie au fost întocmite 11 dosare penale. Pe baza acestora s-a întocmit o sesizare la CNA Bucureşti şi s-a înaintat un proces verbal către AEP. Reamintim că liberalii au reclamat vicierea rezultatului alegerilor locale desfăşurate la Galaţi.


Articole înrudite