18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţă consensuală la judeţ
Şedinţă consensuală la judeţ

În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţului, desfăşurată luni, pe 22 decembrie, consilierii au votat cele nouă puncte aflate pe ordinea de zi, după care, la punctul diverse, au fost discutate câteva subiecte.
Tania Bogdan a atras atenţia asupra necesităţii securizării Spitalului Judeţean, după atacarea doctorului Cezar Irimia, chiar în curtea spitalului. Securizarea spitalului a fost iniţiată la finele mandatului anterior. În acest mandat proiectul nu a mai fost continuat. Tania Bogdan a precizat în cadrul şedinţei: „Cred că este responsabilitatea noastră să punem în lucru nişte proiecte, care au fost întocmite cândva, în ceea ce priveşte circuitul persoanelor în interiorul Spitalului Judeţean. Medicii nu sunt în siguranţă. După ce că sunt puţini, le mai creăm şi probleme. Totodată, şi igiena spitalului are de suferit, dacă circulaţia nu se face după reguli stricte. Una dintre priorităţile anului viitor este să reglementăm aceste aspecte, pentru că le-am cam neglijat şi iată consecinţele. Am mai vorbit cu medici. Au emoţii să vină la serviciu, ceea ce nu este firesc şi nu este normal într-o societate civilizată. Este mai mare ruşinea să ne fie atacaţi medicii în curtea spitalului”. „Aveţi dreptate. Ştim cu toţii că aveţi dreptate”, a replicat vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza, cel care a condus şedinţa ordinară aferentă ultimii luni a anului.
Şi consilierul liberal George Stângă a atras atenţia asupra necesităţii sprijinului din partea consilierilor de care are nevoie şi învăţământul special, care în prezent are restanţe faţă de furnizorii de alimente. Consilierul a oferit colegilor din CJ şi jurnaliştilor felicitări confecţionate de copii de la centrul „Constantin Pufan”, pe care consilierul le-a cumpărat de la copiii care le-au vândut la standul lor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Şedinţa aferentă lunii decembrie s-a încheiat cu pahare de şampanie ciocnite printre urări de an bun, colinde interpretate de fanfara Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, precum şi printr-un gest de caritate. Consilierii au făcut donaţii proprii pentru o elevă de la Liceul de Artă. Miruna Toma suferă de scolioză lombară şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate.


Articole înrudite