19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Saghian demisionează din PSD, criticând conducerea gălăţeană a partidului
Senatorul Saghian demisionează din PSD, criticând conducerea gălăţeană a partidului

Gheorghe Saghian, unul dintre cei mai vechi şi implicaţi social-democraţi, pleacă din PSD cu un gust amar. Trimite mesaje frumoase marii majorităţi a colegilor cu care a lucrat intens ani de zile dar critică dur conducerea PSD.
Spune că liderul Dan Nica şi echipa aleasă la conducerea PSD Galaţi l-a dezamăgit profund: „Din 2015 Dan Nica a devenit un alt fel de om. Fără cuvânt, fără caracter, un om corupt. M-aş fi simţit umilit să rămân lângă o astfel de echipă. Nu mă mai regăsesc alături de o parte dintre cei din conducere (...) Mai ales cu un preşedinte fugar nu pot lucra. Fuge de alegători, de presă, de oricine l-ar putea întreba de cazul Microsoft. (...) Eu îi ştiam comportamentul lui, speram să se schimbe...”, a declarat Saghian.

Critici dure pentru unii dintre foştii colegi

„Am vorbit cu colegii mei care au insistat să rămân. M-am certat cu Bacalbaşa din cauza lor, pentru că se purta urât cu oamenii, le făcea dosare penale. (...) Oamenii mi-au spus: le este frică”, a punctat Saghian. Un alt coleg parlamentar PSD intens criticat de către Saghian pentru că nu păstrează legătura cu electoratul din colegiul său este Viorel Ştefan, care „a stat mai mult la stilist decât în colegiu. Că ştiţi că îşi vopseşte părul... Dacă nu ştiţi, înseamnă că nu l-aţi mai văzut de mult”.

„Marius Stan a fost sabotat”

Actualul primar, Marius Stan (UNPR), ar fi trebuit să aibă parte de suportul partenerilor PSD, însă senatorul Saghian susţine că PSD l-a boicotat constant în Consiliul local, prin votul consilierilor PSD: „Marius Stan a fost sabotat prin voturile consilierilor locali. A promis şi «avioane», dar a făcut şi câte ceva. Tunelul şi stadionul erau mai greu de făcut. Cred că Marius Stan a pierdut pentru că nu a ieşit în rândul oamenilor”.
Saghian este de acord cu aprecierile jurnaliştilor privind decăderea Galaţiului, devenit un oraş prăfuit. Senatorul vede concitadinii care au devenit “oameni trişti“ care vor altceva.
Candidatul PSD e sfătuit de Saghian să fie foarte atent. Saghian a lucrat în campanii electorale cu Ionuţ Pucheanu. „Mă gândesc să nu fie mâncat de vulpea de Nica”.

Social-democrat în suflet, dar...

Saghian spune că pleacă cu nostalgie de lângă marea majoritate a social-democraţilor, după mai bine de douăzeci de ani: „Rămân în suflet social-democrat, căci PSD m-a format în politică. Ei m-au format ca om şi pentru asta îi port în suflet. (…) Eu sunt social-democrat. Eu reprezint ţăranii care m-au învăţat să am cuvânt”.
Senatorul Saghian a anunţat PSD că pleacă, depunându-şi demisia la sediul organizaţiei din Galaţi, încă de dimineaţa de miercuri, 24 februarie. În plus, a anunţat colegii de la nivel central să numească un alt coleg senator la conducerea Comisiei de Agricultură a Senatului. Liderul Liviu Dragnea ştia că pleacă. Se pare că l-a susţinut pe Saghian pentru a prelua conducerea  organizaţiei PSD în august, dar, pentru că în ultima clipă Dan Nica s-a răzgândit şi s-a înscris în cursă, Viorel Ştefan şi Gheorghe Saghian şi-au retras candidatura. Saghian a reamintit că promisese că nu va candida vreodată contra lui Nica, aşa că s-a văzut nevoit să îşi respecte promisiunea. Astfel, Dan Nica şi-a prelungit şefia la PSD Galaţi.
Deocamdată Saghian rămâne senator independent, dar a confirmat că se va decide la ce partid să meargă înaintea alegerilor, având oferte din partea tuturor partidelor.


Articole înrudite