27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Institutul pentru Politici Publice a dat publicităţii raportul de activitate al parlamentarilor în sesiunea septembrie-decembrie 2011. Apropierea campaniei electorale pune biciul pe aleşi, care şi-au înteţit prezenţa şi activitatea în plen, mai ales la Senat. Conform raportului publicat ieri, numărul iniţiativelor legislative depuse de parlamentari este în creştere în perspectiva alegerilor parlamentare prevăzute pentru toamna acestui an, dar, din păcate, nu şi calitatea/eficienţa acestora, iniţiativele guvernului fiind mai bine documentate şi ca atare mai degrabă votate prin comparaţie cu cele ale aleşilor.
În ceea ce priveşte activitatea aleşilor gălăţeni, aceasta lasă de dorit. Doar 13 propuneri au fost depuse la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care avem trimişi 9 reprezentanţi (fără deputaţii minorităţilor). Cei 4 senatori au fost un pic mai harnici, având trecute 11 iniţiative în ultima sesiune parlamentară. Din punct de vedere al prezenţei, Galaţiul se află pe un ruşinos loc 31, având o prezenţă de 70% la Camera Deputaţilor. Noroc de Senat, unde suntem pe poziţia 15, cu o prezenţă de 86%.
Cei mai remarcaţi dintre aleşii de la malul Dunării au fost liderul grupului PDL, Mircea Toader, care a avut prezenţa cea mai ridicată la voturile finale, 90%, şi deputatul PSD Florin Pâslaru, care a depus 4 iniţiative, având cele mai multe dintre deputaţii gălăţenii, în condiţiile în care 4 deputaţi nu au avut nicio iniţiativă. La Senat lucrurile stau un pic mai bine, senatorul PDL Marius Necula reuşind să fie prezent la 93% din voturile finale şi având 4 iniţiative, la fel ca senatorul PSD Gheorghe Saghian. Senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă, din partea progresiştilor, are o prezenţă de 94%, dar fără nicio iniţiativă legislativă.

Articole înrudite