03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În urma alegerilor locale din vara anului 2008, Traian Bălănică, membru PSD, a ajuns consilier municipal. După nici doi ani de la „ungerea” sa în Consiliul Local, a fost exclus din PSD, motivat de faptul că „între timp am devenit angajat al Parlamentului României, iar după concepţia lui Luciano Tudor, preşedintele PSD Tecuci, există o situaţie de incompatibilitate“, după cum afirma chiar Traian Bălănică. Această excludere din partid s-ar fi făcut fără a se urma etapele fireşti ale sancţionării, ceea ce a dus la revolta celui îndepărtat din „sânul” PSD.
La scurt timp după retragerea susţinerii politice, Traian Bălănică a fost înlocuit şi în Consiliul Local, cu Constantin Bulhac. Se pare însă că graba cu care s-a acţionat a fost sesizată şi la nivelul Prefecturii Galaţi, fiind trimisă o adresă în care se specifică: „Cu adresa nr. 22/26.10.2010 s-a transmis pentru a fi verificată, sub aspectul legalităţii, HCL nr.135 privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de consilier local al domnului Bălănică Traian. Din analiză rezultă că cererea privind invalidarea mandatului domunilui Bălănică Traian a fost depusă prematur, înaintea expirării termenului de contestare a excluderii sale din partidul politic. Solicităm revocarea HCL nr.135/21.10.2010 şi transmiterea hotărârii de revocare Instituţiei Prefectului Galaţi”.
Urmare a acestei adrese, Bălănică se aştepta să fie rechemat în Consiliul Local, unde să îşi desfăşoare activitatea pentru care a depus jurământul, până la rezolvarea problemei, lucru care nu a avut loc.
Ca reacţie, Traian Bălănică precizează: „Teoretic şi legal sunt încă consilier la această dată, pentru că situaţia mea nu a fost încă elucidată, mai am căi de atac. Înlocuirea mea în Consiliul Local cu Constantin Bulhac a fost şi rămâne una abuzivă, ceea ce atrage după sine multe neajunsuri. Toate hotărârile luate în această perioadă, de când am fost îndepărtat din Consiliul Local, sunt lovite de nulitate, mai ales că Bulhac şi-a exprimat votul ilegal. Situaţia este mult mai gravă decât atât, consilierul PSD Luciano Tudor se află în incompatibilitate cu funcţia pe care o ocupă, ceea ce duce la nulitatea hotărârilor de consiliu. Acesta este directorul SC Drumuri Judeţene Galaţi din ianuarie 2010 şi în acelaşi timp consilier local, trei contracte încheiate între Drumuri judeţene şi administraţia locală tecuceană sunt semnate şi votate de Luciano Tudor. Consilierii locali sunt în cunoştinţă de cauză, dar nu se întâmplă nimic. Încă mai aştept să se întâmple ceva”.

Articole înrudite