28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un nou partid politic la Galaţi
Un nou partid politic la Galaţi

"Din octombrie 2022 construim împreună pentru 2024 şi pentru viitor!" este sloganul unui nou partid aflat în etapa de înfiinţare la Galaţi. Este vorba despre Partidul Oraşul Durabil Galaţi, care este "o nouă opţiune pentru a fi parte din oraşul tău. Din dragoste pentru Galaţi, din respect pentru cei care ne-au îndrumat primii paşi în viaţă, din grijă pentru generaţiile ce vor urma", potrivit site-ului partidului în curs de înfiinţare.

Invitaţie publică. Copreşedinţii partidului, Carmen Bordei şi Florin Grigorescu, au lansat o invitaţie publică pentru a se întâlni cu cetăţenii interesaţi de noul proiect politic. "Suntem un grup de iniţiativă politică, în etapa de înfiinţare a unui nou partid politic. Am lansat invitaţia publică pentru a ne întâlni cu primii cetăţeni interesaţi de un nou proiect politic pentru Galaţi. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 05 noiembrie 2022, la Centrul de Afaceri Dunărea, în Sala Europa, între 10.30 - 13.00. Vom aloca prima jumătate de oră networking-ului spontan. Agenda întâlnirii este: Prezentarea cofondatorilor Partidului Oraşul Durabil Galaţi; Dezbatere despre rolul şi locul politicii locale şi al politicii în general într-o societate bazată pe regulile democraţiei; Prezentarea elementelor de ideologie care stau la baza programului politic al Partidului Oraşului Durabil Galaţi; Întrebări şi răspunsuri", transmit copreşedinţii Partidului Oraşul Durabil Galaţi.

Manifest. Un nou început. "Partidul Oraşul Durabil Galaţi s-a înfiinţat din datorie pentru comunitatea şi oraşul unde ne-am format. Prin Partidul Oraşul Durabil Galaţi vrem să reconstruim spiritul comunitar, să punem preţ pe grija faţă de aproapele nostru şi faţă de natură şi să transformăm spaţiul public al oraşului într-un mediu prietenos şi sănătos. Vrem să ne protejăm viitorul, îngrijindu-ne de educaţia generaţiei de mâine. Vrem să ne îngrijim de rădăcinile care ne leagă de ţesutul acestui oraş şi vrem ca aceste rădăcini să fie o bază pentru paşii pe care-i facem spre viitor. Misiunea noastră este să creăm motive de optimism privind direcţia în care ne îndreptăm. Partidul Oraşul Durabil Galaţi este fondat pe definiţia de bază a politicii, cu accent pe administrarea urbei, a polisului, pentru a aduce funcţiile oraşului la nivelul pe care îl au oraşele unde râvnim să ne petrecem vacanţa. În viziunea noastră, aşa vom crea un cadru onest pentru dezvoltarea viguroasă a economiei, care ne va susţine toate celelalte aspiraţii", se mai arată pe site-ul partidului.


Articole înrudite